Košarka

Moskovljani bez poraza poslije tri kola

Moskovljani bez poraza poslije tri kola
Foto: Promo/euroleague.net | Moskovljani bez poraza poslije tri kola

Košarkaši moskovskog CSKA pobijedili su Darušafaku u trećem kolu Evrolige sa 79:75 u Megasport areni.

Moskovljani su meč prelomili serijom dobrih šuteva i nekolicinom bitnih trojki u trećoj četvrtini, iako je Darušafaka prijtila da će napraviti iznenađenje na gostovanju.

"Armejce" je predvodio Kori Higins sa 14 poena, Nikita Kurbanov je imao 13, Serhio Rodriges 11, Nando De Kolo 10, ali treba istaći učinak Aleka Petersa koji je pogađao kada je trebalo.

U turskom timu je Stenton Kid imao 15, koliko i Majkl Erik, a Rej Mekalum je ubacio 14.

Poprilično tvrda prva četvrtina malo se "otvorila" za CSKA tek u posljednjih minut i po kada je CSKA zahvaljujući Kurbanovu ubacio šest od svojih 19 poena i vodio 19:17.

Darušafaka preokreće trojkom Markela Brauna u drugoj četvrtini na 24:22 i od tog trenutka poenima Diblera i Kida odlazi na poluvreme s prednošću od sedam poena 38:31.

Tokom treće četvrtine je tuski tim imao i +9, ali je jedan od ključnih igrača povratka CSKA u meč bio Alek Peters. Prvo je trojkom spustio razliku na 42:38, da bi ukradenom loptom pokrenuo i odbranu.

Isti igrač je pogodio novu trojku za 44:43 i nije mnogo prošlo prije nego što je Rodriges pogodio za preokret 47:46. Od tog trenutka CSKA postepeno vraća kontrolu meča i poenima Hajnsa odlazi i na dvocifrenu razliku u odnosu na Darušafaku.

Turci su tek na četiri minuta do kraja uspijeli da unesu malo rezultatske neizvesnosti, ali ne i da naprave novi preokret i pobjede. CSKA je na prvom mjestu sa tri pobjede, a Darušafaka je 12. sa jednom pobjedom i dva poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije