Košarka

Mozzart dao vjetar u leđa Orlovima

Mozzart dao vjetar u leđa Orlovima
Foto: N.N. | Mozzart dao vjetar u leđa Orlovima

One su mlade, talentovane i uspješne, a predvodi ih trenerski tim pun entuzijazma. Ženski košarkaški klub Orlovi ove godine obilježava pola vijeka postojanja, a okuplja sve selekcije košarkašica koje već bilježe zavidne uspjehe.

Na tom putu svaka pomoć prijatelja sporta im je značajna. Stoga je i kompanija Mozzart odlučila da im pruži podršku kroz donaciju sportske opreme.

"Košarkašice su oduševljene novom opremom. Teško dolazimo do sponzora ili donatora. Obraćali smo se raznim kompanijama, a Mozzart nam je prvi izašao u susret donacijom za mlađe kategorije i na tome smo im veoma zahvalni. Ovoj kompaniji smo se obratili jer smo čuli da izlaze u susret sportskim klubovima kako bi im pomogli da postanu još uspješniji", kaže trener ŽKK Orlovi, Đorđe Kuštrinović.

Trenerke sa znakom "M" sada su obukle pionirke, juniorke i kadetkinje Orlova, a rukovodstvo kluba se nada da bi nova oprema mogla da im donese sreću na narednim takmičenjima. Naime, ove godine su prvi put prijavili kadetkinje na U17 za WABA ligu, a ovo poznato balkansko takmičenje se nastavlja uprkos otežanim uslovima tokom epidemije korona virusa.

I dok se mlađe kategorije vesele novoj opremi iz Mozzarta u kojoj se spremaju za nove pobjede, starije koleginice već su im utabale stazu uspjeha. Naime, seniorke Orlova već su osvojile dvije velike titule. Bile su pobjednice na Prvenstvu Republike Srpske i osvojile su Kup BiH, a prošle godine su proglašene za najuspješniji ženski sportski kolektiv u Srpskoj.

Klub, koji broji oko 50 članica, pažljivo gradi planove za budućnost. Ambicija im je da seniorke nastave da ređaju uspjehe, a sa mlađim kategorijama se ne baziraju toliko na rezultat, koliko na plan da od njih stvore uspješne igračice prvog tima. Podršku na tom putu pružili su im grad i resorno Ministarstvo, ali i odgovorne kompanije poput Mozzarta.

"Veoma nam se dopada način razmišljanja o stvaranju sportskih talenata u ŽKK Orlovi. Vjerujemo da su im, uz talenat i zalaganje, kao i našu podršku, dalji uspjesi zagarantovani. Nadamo se da će mlade košarkašice, kojima smo donirali trenerke, da nastave stopama uspješnih seniorki ovog tima", kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Ova kompanija, u sklopu svog društveno - odgovornog rada, do sada je uputila pomoć brojim klubovima širom BiH, a takve akcije će se nastaviti i u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije