Košarka

Mujanovićeva žestoko oplela po Čolanu

Mujanovićeva žestoko oplela po Čolanu
Foto: N.N. | Mujanovićeva žestoko oplela po Čolanu

Kao što je i obećala tim menadžerica ženske košarkaške reprezentacije BiH i proslavljena bh. košarkašica, Razija Mujanović progovorila je o brojnim problemima i opstrukcijama s kojima se susreće bh. selekcija u posljednje vrijeme.

Popularna Raza iznijela je niz optužbi prije svih na račun generalnog sekretara Košarkašakog saveza BiH Amera Čolana koji je prema njoj u promijenio ploču kada je u pitanju ova selekcija.

Iako to nje htjela uraditi prije utakmice sa Belgijom, Mujanovićeva je na svoj profil postavila izvještaj koji je uputila Upravnom odboru KS BiH. Problemi su počeli da se javljaju poslije istorijskog Evropskog prvenstva na kojem su zmajice ovojile peto mjesto. Nastavljeni su na Svjetskom prvenstvu u Australije, kao i pred nastavak kvalifikacija za EP protiv Njemačke i Belgije.

“Nešto se čudno počinje dešavati sa našim generalnim sekretarom Čolanom, sa njegovim ponašanjem i odnosom prema nama. Ni nakon pet mjeseci kancelarija Saveza nije isplatila zaslužene nagrade za ogroman uspjeh na Evropskom prvenstvu koje su napravile naše djevojke. Djevojke su se osjetila izdane, podcjenjene i degradirane, te nisu osjetile poštovanje“, između ostalog je napisala Mujanović.

Veliki problem nastavljeni su pred Mundobasketu u Australiji pred koji je podsjetimo KS BiH kumio i molio da im se pomogne da bh. košarkašice odu na turnir. Otkrila je da su uz pomoć Dubravka Barbarića osigurali 20.000 KM koje su podijelili igračicama kao nagradu.

“Da stvar bude kontradiktorna, u Australiju putuje 13 igračica i čak 12 dodatnih osoba! Imali smo nekoliko osoba koje su povedene iz zaista ne znam kojeg razloga. U Australiji se susrećemo s bahatim ponašanjem našeg sekretara koji pokušava da određuje ko će sjediti na klupi, često koristi psovke koje su čule i djevojke, dogovara večere s dijasporom bez konsultacija s nama i u terminu koje on odredi. Posebno me sram bilo njegovog odijevanja. Umjesto da bude ogledalo države i na svaku utakmicu dođe u odijelu, on je na utakmice dolazio u šorcu i papučama. Mene je najiskrenije bilo sramota”, naglasila je Raza i dodala:

Navela je i to da je Čolan od nje tražio  da bude cijelo vrijeme u kancelariji Saveza (8 do 16 sati), a što je Raza poručila da njeno radon vrijeme navedeno u ugovoru, te da je cijelo ljeto bila dan i noć bila uz reprezentacije.

“Potom je generalni sekretar htio da kroji spiskove reprezentacije što mi ne dozvoljavamo. Od mene se tražio izvještaj zašto pojedine košarkašice nisu pozvane u reprezentaciju i zašto neke više ne igraju za istu. Naravno, nisam mu podnijela izvještaj jer to je sportski segment. Njegovo nije da mi kroji spisak. Također, vjerovatno u cilju da me ponizi, tražio je od mene da dođem u Savez i preuzmem opremu za nove košarkašice iako u Ugovoru na koji se poziva ne stoji da sam ekonom reprezentacije. Zaista mi nije ponižavajuće da mojim košarkašicama ponesem opremu. Više me brine to što nam nije omogućio dovoljan broj dresova za treniranje i sportske opreme.  Novu sramotu smo doživjeli u Njemačkoj jer nam je nedostajala određena oprema koju je ekonom „zaboravio“ da nam pošalje, pa smo istu morali posuđivati od kolega iz Njemačke”, samo su neke od optužbi Mujanovićeve na račun Amera Čolana.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije