Košarka

Musa: "Svaka utakmica za mene je finale"

Musa: "Svaka utakmica za mene je finale"
Foto: N.N. | Musa: "Svaka utakmica za mene je finale"

Džanan Musa, jedan od najboljih bh. košarkaša, oporavio se od povrede koju je zadobio tokom kvalifikacijskog susreta za Mundobasket protiv Češke u Sarajevu i spremno dočekuje predsezonske nastupe za Bruklin Netse.

Očekuje da perspektivni košarkaš već večeras zaigra prvi susret za Netse protiv Njujork Niksa u predsezonskom meču, iako je tek prije dva dana odradio prvu sesiju treninga u kampu nakon povrede zgloba.

"Svaka utakmica za mene je kao finale i svaku igram kao da je posljednja. Veoma sam uzbuđen i ako dobijem šansu - daću 100 posto", izjavio je Musa uoči prvih nastupa u predsezoni.

Musa će, uz Jusufa Nurkića (Denver), biti jedini bh. košarkaš u najkvalitetnijoj ligi svijeta, a kao jedan od debitanata u NBA ligi nije krio razočaranje što jedno vrijeme nije trenirao s ekipom.

"Bio sam frustriran i nisam mogao spavati što nisam trenirao. Gledao sam treninge, momci su se borili i svi su bili tu osim mene. Bilo je jako teško, ali sretan sam što sam ovdje", istakao je bh. reprezentativac.

Trener Bruklina Keni Etkinson zadovoljan je onim što je Musa pokazao u toku priprema, posebno u pikenrol igri.

"Nisam spreman da ga stavim na startnog plejmejkera, ali mislim da bi on mogao biti drugi ili treći izbor. On je poprilično kvalifikovan igrač, mnogo vještiji sa loptom nego što sam mislio. Vidim ga na poziciji jedan ili dva, koja je vjerovatno njegova pozicija", rekao je strateg Netsa.

Musa je naglasio da će, bez obzira na kojoj poziciji bude igrao, učiniti sve da se nametne treneru.

"Kad god dobijem priliku siguran sam da će me zapamtiti", zaključio je 19-godišnji Musa, koji je, podsjetimo, ovoga ljeta izabran kao 29. pik prve runde NBA drafta od strane Bruklina.  

Inače, Bruklin će u predsezoni odigrati četiri utakmice. Osim pomenutog duela sa Niksima, "mrežice" će odmjeriti snage još sa Detroitom, Torontom i još jednom sa Njujorkom. Regularna sezona NBA lige zakazana je za 17. oktobar, a Netsi će na otvaranju igrati protiv Detroita.

Rezultati predsezonskih mečeva

  • Filadelfija - Orlando 120:114
  • Vašington - Njujork 121:124 (produžetak)
  • Atlanta - Nju Orleans 116:102
  • Finiks - Sakramento 102:106

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije