Košarka

NBA: Pobjede Portlanda, Minesote i Lejkersa

NBA: Pobjede Portlanda, Minesote i Lejkersa
Foto: Tanjug/AP | NBA: Pobjede Portlanda, Minesote i Lejkersa

U noći između nedjelje i ponedjeljka odigrane su tri NBA utakmice, a pobjede su odnijeli Portland Trejl Blejzersi, Minesota Timbervulvsi i Los Anđeles Lejkersi.

Definitivno je bilo najuzbudljivije u Dalasu, gdje su Maveriksi dočekali Trejl Blejzerse, koji su ih savladali rezultatom 121:119.

Do nove pobjede nosio ih je stari dobri tandem Dejmian Lilard - Si Džej Mekalum sa 28, odnosno 35 postignutih poena, a Rodni Hud je upisao 20.

U redovima poraženog tima, istakli su se Kristaps Porzingis sa 32 i Luka Dončić sa 29 poena, dok Boban Marjanović nije igrao.

Mavsi su silovito počeli utakmicu, ubacivši čak 40 poena u prvoj četvrtini i djelovalo je kao da će upisati laku pobjedu nad gostima iz Oregona, koji se nisu predavali, na sreću neutralne publike.

Korak po korak su gradili dramu gostujući košarkaši i u posljednji kvartal se ušlo rezultatom 95:95, pa je Porzingis pogodio svoja slobodna bacanja i uslijedio je odgovor u vidu trojke Kenta Bejzmora, pa su Blejzersi prvi put poveli.

Gledali smo pravu rezultatsku klackalicu i veliku dramu, a vidjeli smo i prvi "čelendž", kada je Teri Stots uložio žalbu na faul dosuđen Dejmianu Lilardu na 8,4 sekunde prije kraja, Stots je bio u pravu i skakalo se za loptu.

Fauliran je bio Bejzmor, pogodio samo jedno bacanje i Dalas za 5,5 sekundi nije uspio da šokira Portland, pa je upisao prvi poraz u novoj sezoni.

U Target centru u Mineapolisu snage su odmjerile ekipe Minesota Timbervulfva i Majami Hita. Majami je ponovo u startnoj petorci imao sjajnog nedraftovanog rukija Kendrika Nana, koji je postigao čak 25 poena.

Minesota jeste bila favorit u ovom susretu, ali pobjedu nisu lako osvojili. Prvi kvartal su dobili nešto lakše, ali se Majami u drugom probudio i čak stekao prednost pred "veliki odmor" da bi početkom trećeg perioda imao i dvocifrenu prednost.

Dobro su se gosti držali sve do nekih četiri minuta prije kraja susreta, kada je Minesota napravila seriju 17:10 i to na krilima Endrua Viginsa, koji je u ovom dijelu meča ubacio 16 poena.

Na kraju, "vukovi" su zasluženo slavili rezultatom 116:109, a predvodili su ih pomenuti Vigins sa 25 poena i Karl Entoni Tauns sa dva manje. Na drugoj strani, Kendrik Nan je imao najviše, 25 i upisao se u listu najboljih strijelaca rukija u prva tri meča u istoriji Majamija, pratili su ga Dankan Robinson sa 21 poenom i Džastis Vinslou sa 20.

Los Anđeles Lejkersi su lako izašli na kraj sa Šarlot Hornetsima, pobijedivši ih rezultatom 120:101 pred oko 19.000 gledalaca u Stejpls centru. Hornetsi su veoma dobro počeli sezonu, mladi Pi Džej Vašington ne prestaje da oduševljava, pa smo tako gledali egal meč i tokom prvog poluvremena ove utakmice.

Šarlot za prvih 20 minuta nije promašio nijedno slobodno bacanje, ali su bili vidno inferiorniji na skoku, što se i te kako odrazilo na ishod meča nešto kasnije. Iako su Lejkersi bili u vođstvu gotovo uvijek, Šarlot je nekako "disao za vrat" "jezerdžijama".

Ipak, Lejkersi su u posljednjih 10 minuta igrali fantastično. Imali su sjajne procente šuta iz igre, kao i sa linije za slobodna bacanja i upisali novi trijumf. Predvodnici su ponovo bili Entoni Dejvis i Lebron Džejms. Dejvis je bio najefikasniji sa 29 poena i 14 skokova, dok je Lebron Džejms imao 20 i 12 asistencija.

Na drugoj strani, Majls Bridžis je imao 23 poena, dok su po 19 ubacili Teri Rozir i Kodi Zeler, s tim što je Zeler uhvatio i 14 skokova.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije