Košarka

NBA: Treći poraz Golden Stejta, Musa bez nastupa, Dončić skroman

NBA: Treći poraz Golden Stejta, Musa bez nastupa, Dončić skroman
Foto: Tanjug/AP | NBA: Treći poraz Golden Stejta, Musa bez nastupa, Dončić skroman

Aktuelni NBA šampion ekipa Golden Stejt Voriorsa poražena je nakon produžetaka na gostovanju kod LA Klipersa rezultatom 121:116 što je njihov treći poraz u ovoj sezoni, drugi u posljednja tri meča.

Od prvog minuta vidjelo se da su domaći igrači raspoloženi za nadigravanje protiv Golden Stejta, a nakon prve četvrtine u kojoj su postignuta 64 poena imali su prednost od četiri poena razlike (34:30). Domaći su nastavili s dobrom igrom i u nastavku, kontrolisali su minimalnu stečenu prednost i tokom druge četvrtine, pa se na poluvrijeme otišlo s prednoću domaćina od tri razlike.

Voriorsi ni u drugom poluvremenu nisu uspjeli pronaći lijek za dobru igru Klipersa pa je pred posljednjih 12 minuta domaći tim imao prednost od devet poena, na početku četvrte četvrtine čak i 14, ali strašnom serijom u finišu meča od 11:0 Golden Stejt je stigao do poravnanja i prilike da kroz produžetke izbori pobjedu.

Ipak, kada je najviše trebalo, Golden Stejt je opet zakazao i LA Klipersi su stigli do osme pobjede u 13. meču u ovoj sezoni.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Vilijams koji je ubacio 25 poena, dva više od Harela koji je ubacio 23. Dvocifreni broj poena imali su još i Gilgeous-Aleksander (18), Heris (17), Galinari (14) i Gortat (12). U poraženoj ekipi najefikasniji je bio Kevin Durant koji je meč završio sa 33 ubačena poena, a pratio ga je Tompson sa 31 poenom.

Džanan Musa nije se nalazio u rosteru Bruklina za meč protiv Minesote koji su Netsi igrali na gostujućem terenu, a kojem su poraženi rezultatom 120:113. Luka Dončić postigao je 11 poena u pobjedi Dalasa protiv Čikaga na gostujućem terenu.

Ostali rezultati:

Vašington - Orlando 117:109

Miami - Filadelfija 114:124

Toronto - Nju Orlean 110:126

Memfis - Juta 88:96

Oklahoma - Feniks118:101

Sakramento - San Antonio 104:99

(klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije