Košarka

NBA povratničko veče, Dončić i Morant opet na parketu (VIDEO)

NBA povratničko veče, Dončić i Morant opet na parketu (VIDEO)
Foto: Instagram / Printscreen | NBA povratničko veče, Dončić i Morant opet na parketu (VIDEO)

U noći u kojoj je Nikola Jokić uživao sa srpskim navijačima u Vašingtonu odigran je veliki broj mečeva na parketima NBA lige. Vijest je povratak Dža Moranta poslije suspenzije, uželio se košarke, 17 poena, Memfis je tukao slabi Hjuston. Džaren Džekson Džunior je ubacio 37 koševa. Kod Hjustona, Džajlen Grin 32 poena, Kenion Martine Džunior rekord karijere sa 31, dok je Kevin Porter drugi put napravio tripl-dabl. Bobi Marjanović nije dobio šansu.

Vjerovatno ni sami Voriorsi ne mogu da vjeruju da im je krenulo na strani. Prvi put u sezoni, šampion je vezao dvije pobjede u gostima. Noćas su slavili u Teksasu protiv Dalasa, Kari je postigao 20, Kuminga bio "x" faktor sa klupe sa 22 poena, pa su Voriorsi učvrstili šesto mjesto, posljednje koje donosi direktan plasman u plej of. Mavsi su i pored toga što se Dončić vratio na parket sa 30 poena pali na devetu poziciju. 

Blejzersi su podigli glavu, Lilard je ubacio 30 poena, ruki Šedon Šarp odigrao najbolji meč od dolaska u ligu, postigao 24 koša, pa je serija od šest poraza Portlanda prekinuta. Odnijeli su pobjedu iz Sout Lejk Sitija. Tim iz Oregona je dobio seriju 3:1 protiv Jute ove sezone, ali su realno i dalje daleko od 10. posljednjeg mjesta u plej-inu, tri koraka baš iza Jute.

Karl Entoni Tauns se vratio, pogodio ključni šut u finišu i donio pobjedu Minesoti protiv Atlante. Završio je sa 22 poena, trener Finč je imao povjerenja iako je njegov najbolji igrač propustio pedesetak utakmica. Kod Atlante, Bogdanović 11 poena uz slab šut iza linije tri poena. 

Filadelfija je bila bez Hardena, onda se povrijedio i Embid, odsjedio drugo poluvrijeme nakon 12 poena, po sedam skokova i asistencija. Ali posao je završio Tajris Maksi, 16 od 21 poen u prvom poluvremenu, Bulsi nisu imali odgovor. Filadelfija je sada korak iza Bostona, tri iza vodećeg Milvokija. Kod Ćikaga sem donekle Lavina, starter očajni, DeRozna je promašio svih sedam šuteva, četiri poena, Vučević osam, uz pet skokova. 

Indijana je dobila Toronto, a Kanađane je pobijedio zemljak. Malo poznati Endrju Nembard iz obližnje Aurore je blistao u zavičaju 25 poena i 10 asistencija. Veoma važna pobjeda za Pejserse, sada dišu Čikagu za vrat u borbi za 10. mesto Istoka i plej-in. Kasne jedan i po korak, šansa postoji.

Janis je igrao samo 24 minuta, ali je stigao da postigne 31 poen, vodeći tim Istoka, Baksi su isprašili San Antonio, dobar uvod u subotu i duel sa Jokićem i Nagetsima. Niksi nisu našli rješenje za Batlera, Džimi se vratio na parketu kada je bilo tijesno sredinom posljednje četvrtine, ubrzo je Hit otišao na dvocifrenu razliku serijom 16:2. Batler je brojao do 35, Tajler Herou je 14 od 22 poena dao u posljednjoj četvrtini kada je sasuo rafal od četiri trojke, Njujork je bio nemoćan.

Lejkersi su stigli do dragocjene pobjede protiv Feniksa. Entoni Dejvis je ubacio 27, Rasel 26, otkrovenje Ostin Rivs uz 25 koševa imao 11 asistencija, pa sada i bez Lebrona imaju pola koraka prednosti nad Jutom i Pelikansima, u borbi za posljednju kartu za plej-in, a izjednačeni su sa Dalasom.

Rezultati:

Vašington - Denver 104:118

Dalas - Golden Stejt 125:127

Majami - Njujork 127:120

Toronto - Indijana 114:118

Čikago - Filadelfija 91:116

Memfis - Hjuston 130:125

Milvoki - San Antonio 130:94

Minesota - Atlanta 125:124

Juta - Portland 115:127

LA Lejkers - Feniks 122:111

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije