Košarka

Nagetsi prekinuli niz poraza sa ubjedljivom pobjedom

Nagetsi prekinuli niz poraza sa ubjedljivom pobjedom
Foto: N.N. | Nagetsi prekinuli niz poraza sa ubjedljivom pobjedom

Košarkaši Denver Nagetsa pobijedili su na svom parketu Atlanta Hokse ubedljivim rezultatom 138:93 i upisali prvi trijumf poslije četiri uzastopna poraza.

Tim iz Kolorada je prikazao sjajnu igru protiv Hoksa, veliki broj igrača je bio raspoložen, o čemu govori i podatak da je njih sedmorica meč završilo sa dvocifrenim brojem poena.

Najefikasniji je bio Huančo Ernangomes sa 25 poena i devet skokova. Pol Milsap i Geri Heris ubacili su po 18, Malik Bizli je imao 15, a po 14 Džamal Marej i Trej Lajls.

Srpski centar Nikola Jokić punio je sve kolone i za 25 minuta upisao 12 poena, devet skokova, sedam asistencija, četiri urkadene lopte i blokadu.

Kod Hoksa, Džeremi Lin je imao 16 poena, Kent Bezmor 14, Vins Karter je ubacio 11, a Omari Spelmen i Kevin Uerter po 10.

Nagetsi su bili dominantni od starta utakmice kad su serijom 13:0 najavili ubjedljiv trijumf. Osim u jednom navratu prve deonice, Hoksi nisu uspjeli da priđu na jendocifrenu razliku.

Prednost Denvera je tokom prvog poluvremena rasla i do +20, a na kraju treće dionice iznosila je i +36 (109:73), pa dileme oko pobhednika nije bilo.

Domaći nisu spuštali gas ni u poslhednjem kvartalu i na kraju su uspheli da odu na maksimalnih 46 razlike.

Tim Majkla Melouna sada ima skor 10-5 i zauzima treće mhesto na Zapadu. Atlanta je 14. na Istoku sa 3-12.

Još dvije utakmice odigrane su noćas a slavili su Rokitsi i Klipersi.

Košarkaši Hjuston Rokitsa savladali su Golden Stejt Voriorse na svom parketu ubedljivim rezultatom 107:86, dok su košarkaši Los Anđeles Klipersa pobijedili San Antonio Spurse na svom parketu 116:111, u meču u kojem srpski internacionalci Miloš Teodosić i Boban Marjanović nisu dobili šansu u domaćem sastavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije