Košarka

Najluđi preokret u istoriji: U 48 sekundi pala 23 koša

Najluđi preokret u istoriji: U 48 sekundi pala 23 koša
Foto: N.N. | Najluđi preokret u istoriji: U 48 sekundi pala 23 koša

Košarkaši Fuenlabrade su na nevjerovatan način okrenuli prvu utakmicu košarkaške Lige šampiona u gostima protiv Bamberga.

Španski tim gubio je 82:74 tačno 48,1 sekundu prije kraja susreta i malo ko je vjerovao da se nešto može promijeniti. No, prvo je O'Leary pogodio trojku za 82:77 i nakon brzog faula Tyrese Rice pogađa jedno slobodno bacanje i Španci su opet u napadu.

Na 32 sekunde do kraja Bellas pogađa koš uz faul i stavlja slobodno bacanje za 83:80. Nakon toga Rice je ponovno na crti slobodnih bacanja i pogađa oba za 85:80 i činilo se da Fuenlabrada u zadnjih 26 sekundi ipak neće moći do potpunog preokreta. Ipak, Enyenga u brzom napadu uz nevjerovatnu dozu sreće pogađa trojku nakon što se lopta jako odbila od obruča i utakmica je ušla u penal-završnicu.

Nijemci pogađaju jedno slobodno, nakon čega Marko Popović postiže oba za 86:85, da bi 3,6 sekundi prije kraja na crtu slobodnih bacanja stao Poursanidis za Fuenlabradu pri rezultatu 88:85 za domaće. Ono što je uslijedilo rijetko se viđa. Grk je pogodio prvo bacanje i onda, očekivano, nabio loptu u obruč u nadi da će je uhvatiti netko od njegovih saigrača.

Domaći igrač je u želji da je izbije ispred Španaca dodirnuo loptu i poslao je u aut pa je Fuenlabrada imala zadnji napad pri rezultatu 88:86. Loptu je uhvatio Francisko Kruz i spretno, preko ramena s osam metara, pogodio za veliko slavlje i konačnih 88:89.

U zadnjih 48 sekundi pala su čak 23 koša od čega su Španci i postigli 15.

Pogledajte na snimku kako je sve izgledalo:

(index.hr) 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije