Košarka

"Napustio sam fudbal i prešao na košarku zbog Divca i Rađe"

"Napustio sam fudbal i prešao na košarku zbog Divca i Rađe"
Foto: KSS | "Napustio sam fudbal i prešao na košarku zbog Divca i Rađe"

Potpresjednik KS Srbije Dejan Tomašević poželio je dobrodošlicu mladim igračima na "Kamp košarka bez granica" i sa njima podijelio jednu anegdotu iz svog života.

Tomašević kaže da je kao dječak trenirao fudbal dok nije počeo da gleda dvojicu košarkaša koji će postati i jedni od pionira Evropljana u NBA.

Gledao je Vlada Divca i Dina Rađu.

"Igrali su Partizan i Jugoplastika, s jedne strane Vlade Divac, sa kojim sam posle godinama igrao posebno za nacionalni tim i osvojio mnogo trofeja. I sa druge strane Dino Rađa. Dino je bio ključni čovek za mene i moju promenu. Napustio sam fudbal i počeo da igram košarku i mnogo godina posle toga sam dugo nosio i dres sa brojem 14 jer sam ga mnogo voleo", rekao je Tomašević.

Potpredsjednik KSS kaže kako su mladi igrači na ovom kampu dobili priliku da se upoznaju i uče od mnogih velikih imena u svijetu košarke i da treba maksimalno da je iskoriste.

"Mislim da danas imate priliku da delite parket sa veoma velikim zvezdama i velikim imenima, ali i trenerima. I zato želim da vam kažem da iskoristite tu priliku da pričate sa njima, trenirate sa njima, da čitate o njima i sanjate da ćete jednog dana biti bolji od njih. Hteo bih da se zahvalim svima koji su doveli 'Košarku bez granica' u Beograd jer mislim da je Beograd to zaslužio i da će biti dobar domaćin. Hvala i Zoranu Radoviću i FIBA i na kraju dobrodošli u zemlju i grad košarke", rekao je Tomašević.

Na kampu su između ostalih trener San Antonija Greg Popovič, Žarko Paspalj, Peđa Stojaković, Vlade Divac, Vladimir Radmanović, Čejs Bjuford, Patrik Hant, Nikola Jokić, njegov imenjak Vučević i mnogi drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije