Košarka

Nastavlja se egzodus iz Zvezde, Kalinić se dogovorio sa Barselonom?

Nastavlja se egzodus iz Zvezde, Kalinić se dogovorio sa Barselonom?
Foto: ABA/Dragana Stjepanović | Nastavlja se ogzodus iz Zvezde, Kalinić se dogovorio sa Barselonom?

Košarkaš Crvene zvezde i reprezentativac Srbije Nikola Kalinić po svemu sudeći napušta Crvenu zvezdu i karijeru nastavlja u Španiji.

Spekulisalo se ovih dana da bi povratnik među "crveno-bijele" poslije samo godinu dana mogao da napusti Mali Kalemegdan. Pominjala se Barselona, pominjao se i Fenerbahče. Ipak, na kraju je katalonski gigant, po svemu sudeći, dobio bitku.

Igrač i klub su se dogovorili, a Zvezdi će pripasti 100.000 evra, kolika je izlazna klauzula reprezentativcu Srbije. Međutim, još transfer nije kompletiran, pošto se tu pita i Valensija, bivši Kalinićev klub, koji ima pravo preče kupovine, prenosi Sport klub.

Svakako je jasno da Kalinić neće ostati u klubu. A to sa sobom povlači i pitanje da li će trener Dejan Radonjić ostati. S obzirom da je zahtjev trofejnog trenera bio da se klub ojača, a odlazak jednog od najistaknutijih igrača nije korak u tom pravcu, možda je ovo i najava rastanka sa osvajačem brojnih trofeja.

Takođe, mediji su prenijeli da će klub iskoristiti opciju produženja Erona Vajta, koji se kod Radonjića nije naigrao i ne vidi ga kao opciju. Mediji pišu da je zvezda odlučila da iskoristi klauzulu i sačuva ga još jednu godinu na ugovoru, prenosi Mozzart sport. Vajt je prethodnog ljeta stigao iz Panatinaikosa, ali ga je teška povreda rano "sasjekla" usljed jednog zakucavanja. Operisao je podlakticu i nekoliko mjeseci ga nije bilo na parketu, a kada se vratio, nije igrao na pređašnjem nivou. U ABA ligi je na uzorku od 21 meča upisivao u prosjeku 7,1 poen, 3,1 skok, 1,5 asistencija po utakmici.

Do 30. juna trebalo bi da bude poznat odgovor Radonjića o mogućem ostanku ili odlasku iz Crvene zvezde.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije