Košarka

Nastavlja se košarkaška Liga mladih

Nastavlja se košarkaška Liga mladih
Foto: KS BiH | Nastavlja se košarkaška Lige mladih

Liga mladih za košarkaše i košarkašice, nakon pauze uzrokovane pogoršanom epidemiološkom situacijom, uskoro se nastavlja.

Takmičenje se organizuje za U14, U16 i U18 kategorije, uz podršku USAID i Sportskih igara mladih kao partnerom projekta "Fer igra za fer djetinjstvo".

Tim povodom u organizaciji Košarkaškog saveza BiH govorile su članice ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine Anđela Gligić i Dragana Domuzin, zatim selektor Goran Lojo, kao i tim-menadžer reprezentacije Razija Mujanović.

Pomenute reprezentativke upravo su se kroz nastupe u Ligi mladih svojevremeno izborile za poziv u omladinske selekcije, a sada su članice najboljeg tima Bosne i Hercegovine.

Gligić i Domuzin su naglasile značaj samog takmičenja za sve dječake i djevojčice koje se žele baviti sportom, dok je Razija Mujanović konstatovala kako put prema vrhunskim rezultatima zapravo kreće od najranijeg uzrasta, te da se upravo takva prilika pruža svim učesnicima Lige mladih.

"Liga mladih je svakako projekt koji zaslužuje svaku pažnju i pohvale. Može predstavljati važnu stepenicu za svakog mladog košarkaša, jerujem da ne trebam posebno naglašavati koliko je značajno na vrijeme krenuti sa bavljenjem sportom. Ovom prilikom se također zahvaljujem USAID-u na podršci koju su pružili", kazao je šef stručnog štaba ženske seniorske košarkaške reprezentacije BiH, koja narednog mjeseca očekuje nastup na Eurobasketu.

Kalendar i datumi odigravanja Lige mladih biće poznati u narednih sedam dana, nakon što članice KS BiH dostave imena predstavnika u takmičenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije