Košarka

Nataša Šobot: Napašćemo titulu prvaka BiH

Nataša Šobot: Napašćemo titulu prvaka BiH
Foto: N.N. | Nataša Šobot: Napašćemo titulu prvaka BiH

Košarkašice Orlova iz Banjaluke ove sezone su u sjajnoj formi, imaju niz od 19 pobjeda u svim takmičenjima, osvojen je jedan trofej, te najavljuju napad na titulu prvaka BiH.

Izabranice trenera Aleksandre Mušić ove sezone su već osvojile jedan trofej, Kup Republike Srpske, a popularne "orlice" se sa skorom 8-0 nalaze na diobi prvog mjesta bh. prvenstva sa ekipom RMU Banovića. Dobar i kontinuiran rad posljednjih godina u klubu polako dolazi na naplatu, posebno ove sezone u kojoj Banjalučanke izgledaju nepobjedivo. U ovom kolektivu ističu da među djevojkama vlada sjajna atmosfera, te da je to jedan od razloga sjajnih igara.   

"Sezona nam je dobro krenula i još nemamo poraz. Mislim da je ključ svega što se kao tim odlično slažemo i već nekoliko godina igramo zajedno, tako da se i jako dobro poznajemo na terenu. Mlađe igračice treniraju vrijedno i puno su napredovale. Treninzi su nam zaista naporni i treneri su nam baš posvećeni. Nemamo visinu, bar ne iskusnog centra, ali uspijevamo da se nosimo i sa tom činjenicom", kaže Nataša Šobot, jedna od najboljih igračica Orlova.

Iako je sezona duga, ambicije u banjalučkom prvoligašu su porasle. Nadaju se da će sezonu završiti među četiri najbolje ekipe u ligi, a ukoliko im se ukaže prilika za titulu, neće je ispustiti.

"Sigurno da ćemo napasti titulu prvaka BiH i da ćemo biti u top 4. Za vikend igramo derbi protiv Banovića, aktuelnih prvakinja koje nemaju poraz od prošle sezone i koje se takmiče u WABA ligi. To je jako važna utakmica za nas. Banovićanke su favoritkinje, popunjene su na svim pozicijama i imaju više iskustva. Ipak, mi se nećemo predati i sigurno da ćemo dati sve od sebe da dođemo do pobjede", ističe 24-godišnja Banjalučanka, koja je na posljednje dvije utakmice protiv Mladog Krajišnika i Leotara postigla ukupno 40 poena.

Ono što je zanimljivo u vezi s ovom sjajnom košarkašicom jeste da je prošle godine položila zakletvu i postala pripadnica Oružanih snaga BiH. Uprkos novom poslu i brojnim obavezama, Nataša redovno ispunjava sve zadatke u svom klubu, čak u posljednje vrijeme više igra u velikoj formi.

"Super mi je na poslu, snašla sam se i stižem da uskladim sve obaveze. U klubu mi izlaze u susret kad treba, a tako je i na poslu", zaključila je Nataša Šobot, jedna od predvodnica mlade ekipe Orlova.

Prvenstvo BiH za košarkašice nastavlja se za vikend utakmicama 10. kola, a u centru pažnje biće veliki okršaj između Orlova i RMU Banovići, koji se igra u subotu s početkom u 20 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije