Košarka

Nataša Tomasović:"Malene" pripadaju gornjem domu

Nataša Tomasović:"Malene" pripadaju gornjem domu
Foto: N.N. | Nataša Tomasović, pojačanje Mladog Krajišnika:"Malene" pripadaju gornjem domu

Snažno ćemo se suprotstaviti svim ekipama jer naše ambicije su gornji dio tabele, gdje ovaj klub i pripada, rekla je ovo Nataša Tomasović (27), najveće ovosezonsko pojačanje višestrukog prvaka BiH ŽKK Mladi Krajišnik.

Nakon tri godine provedene u Italiji potencijalna reprezentativka BiH, vjerovatno zbog pandemije virusa korona, odlučila je da se vrati kući u Banjaluku. Bivša košarkašica Orlova i Borca koja je imala vrlo dobre sezone u ekipama Kaljarija, Niko Basketa i Karugata sigurno će svojim kvalitetom i iskustvom pomoći "malenim" da naredne sezone igraju značajnu ulogu u bh. eliti. Njenim povratkom, kao i dolaskom još nekoliko zvučnih imena u druge klubove, bh. liga po mnogima biće najkvalitetnija u posljednjih nekoliko godina.

"Svi već sada pričaju koliko će neizvijesna biti sezona, a još ima vremena da klubovi kompletiraju sastave tako da bi moglo biti još zanimljivije. Drago mi je da sam dio svega toga, naša košarka zaslužuje kvalitetno takmičenje, nadam se da će ovo stanje sa virusom korona da se popravi uskoro pa da i navijači mogu uživati zajedno sa nama", kaže 27-godišnja Banjalučanka.

Pulenke Drage Karalića već uveliko se spremaju za izazove u nadolazećoj sezoni. Poštujući sve protokole vezane uz kovid-19 Banjalučanke pripreme vrše uglavnom u svom gradu trenirajući dva puta dnevno.

"Vrijedno treniramo, a trud i rad se uvijek isplate. Ovaj prvi dio priprema, ako ga mogu tako nazvati, prošao je super. Sad za dalje treba da se prilagodimo školskim obavezama s obzirom na to da skoro sve igračice još idu u školu, a zbog virusa je i sama nastava zakomplikovana", ističe Tomasovićeva i dodaje:

"Ja se osjećam fantastično, dobro su me prihvatile saigračice, prošao je taj neki prvi period navikavanja njih na mene i mene na njih. Atmosfera nam je odlična, mislim da svi jedva čekaju da se sazna definitivno kad sve počinje. Tada ću i ja vjerovatno biti svjesnija da sam kući, nedostajalo mi je da vidim nekog svog na tribinama."

Svojim igrama na Apeninima prošlog ljeta zaslužila je prvi poziv selektora bh. reprezentacije Gorana Loje, koji ju je pozvao na ljetne pripreme na kojima su "zmajice" odigrale nekoliko kontrolnih utakmica. Treba istaći da je iza nje jako strasna godina, s obzirom na to da je onaj najteži talas virusa korona dočekala u Lombardiji, u to vrijeme najviše pogođenoj regiji virusom korona.

"Bila je zaista teška situacija u tom dijelu Italije gdje sam ja boravila. Dugo nisam mogla kući, ali na kraju sve se dobro završilo po mene", zaključila je sjajna košarkašica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije