Košarka

Nedović: Cilj mi je uvek fajnal-for, Partizan me ne motiviše

Nedović: Cilj mi je uvek fajnal-for, Partizan me ne motiviše
Foto: Youtube / Printscreen | Nedović: Cilj mi je uvek fajnal-for, Partizan me ne motiviše

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović kaže za "Sportske" da je organizacija u klubu neuporedivo bolja od njegovog prethodnog boravka kao i da su njegovi ciljevi najviši mogući.

Nemanja se vratio kući ovog ljeta i preuzeo lidersku palicu od Nikole Kalinića. Veći dio priprema sa ekipom nije prošao zbog reprezentativnih obaveza, kao i povrede koju je zadobio, ali vjeruje da će njegova uloga biti prepoznata.

Nedović je napravio paralelu između svog prethodnog i sadašnjeg boravka u klubu.

"Mislim da, kada sam ja bio u Crvenoj zvezdi u početku, tada smo igrali Evrokup, ali organizacija nije bila na nivou. Poslije toga je bilo dvije, tri godine kada smo bili u baš lošem stanju kada se desila ona fuzija kada je trener bio Svetislav Pešić. Bio sam tu kada je klub stao na noge i krenuo da napreduje, ali ovo sada je drugi nivo. Kao što se Evroliga razvijala kao Evroliga", započeo je Nedović za.

Srpski košarkaš je takođe objelodanio kakvi su njegovi lični ciljevi.

"Moj lični cilj je da se nametnem kao lider. Ne previše pričom, već igrama na terenu. Da ostanem zdrav, to je najbitnije. Ostalo će doći samo od sebe. Iskusan sam dovoljno, mislim da imam dovoljno kvaliteta da iznesem cijelu sezonu na visokom nivou. Na meni je da to i dokažem".

Da li učešće Partizana u Evroligi za njega predstavlja veću motivaciju?

"Ne. Meni lično nije. Bez obzira na to ko igra u Evroligi moj motiv je da uvek pokušam da dostignem što višu poziciju sa ekipom, Top8, što da ne i fajnal-for".

Košarkaša se pitalo ko bi mogao biti iznenađenje u Evroligi, a ko u ABA ligi?

"Monako možda... Dobro, Monako je ušao u Top8 prošle godine, ali možda bi oni mogli da budu iznenađenje za fajnal-for. Sjajno su se pojačali, ali to sve treba da se uklopi i da oni to dokažu na terenu. Što se ABA lige tiče, sviđa mi se FMP kako radi, njihova filozofija. Imaju mladog trenera Stefanovića", završio je Nedović.

(Sportske)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije