Košarka

Nemanja Bjelica ima novi posao

Nemanja Bjelica ima novi posao
Foto: X | Nemanja Bjelica ima novi posao

Doskorašnji srpski košarkaš Nemanja Bjelica postao je sportski direktor Bahčešehira, saopšteno je na zvaničnom sajtu kluba iz Istanbula.

"Srećni smo što možemo da objavimo da nam se za sezonu 2024-2025, bivši MVP i NBA šampion Evrolige, Nemanja Bjelica pridružio kao šef košarkaških operacija. Dobro došli u našu porodicu i želimo vam uspeh na novoj poziciji!", stoji u klupskoj objavi.

Nije objavljena dužina ugovora koje su dve strane potpisale.

Bjelica (35) je prošlog mjeseca objavio kraj prebogate košarkaške karijere. U mladjim kategorijama nastupao je za Partizan i austrijski Superfund.

Seniorsku karijeru je proveo u austrijskim Trajskirhen Lajonsima, Crvenoj zvezdi, španskoj Baskoniji, turskom Fenerbahčeu, i američkim NBA klubovima Minesoti, Sakramentu, Majamiju i Golden Stejtu.

Sa Golden Stejtom je 2022. godine osvojio NBA prsten. Bio je MVP Evrolige 2015. godine, a sa Fenerbahčeom je osvojio prvenstvo i kup Turske.

Sa reprezentacijom Srbije Bjelica je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2009. godine i medalju istog sjaja na Svjetskom prvenstvu 2014. u Španiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije