Košarka

Nemanja Planojević novi trener ŽKK Crvena zvezda

Nemanja Planojević novi trener ŽKK Crvena zvezda
Foto: ŽKK Crvena zvezda | Nemanja Planojević novi trener ŽKK Crvena zvezda

Novi trener Ženskog košarkaškog kluba Crvena zvezda je Nemanja Planojević, koji je na klupi naslijedio Dragana Vukovića.

Planojević će postati 25. trener u istoriji kluba.

„Zvezda ima naslednike spremne u svojim redovima. Doskorašnji trener kadetske selekcije KKŽ Crvena zvezda, do protekle sezone i juniorske i najbolji trener mladih SD Crvena zvezda za 2022. godinu, Nemanja Planojević, dobio je poverenje i najteži i najlepši zadatak. Mladi trener koji je odavno prerastao epitet talentovani od naredne sezone biće trener prvog tima jednog od najtrofejnijih ženskih kolektiva u Evropi“, saopšteno je iz KK Crvena zvezda.

Planojević je rođen 16. avgusta 1982. godine u Beogradu i u košarci je praktično cijeli život. Veoma mlad je prihvatio trenerski poziv 2001. godine, upijao, sazrijevao i u inostranstvu punih sedam godina, da bi od 2019. godine postao dio Zvezde i ženske košarke, za koju se odlučio na poziv Crvene zvezde. Trostruki je kadetski šampion Srbije, dvostruki juniorski, a kao asistent Dragana Vukovića osvojio je i tri šampionske titule i dva Kupa Milan Ciga Vasojević, uz učešća u Evrokupu.

Vlasnik je FIBA licence i tokom trenerske karijere je kreirao i učestvovao na mnogobrojnim kampovima širom Evrope.

Iza Planojevića je u prethodnih pet godina i generacija 2004-2005 koja je jedna od najtalentovanijih u Evropi, čije vrijeme tek dolazi i od kojih se mnogo očekuje, a poziv u seniorsku reprezentaciju već su zaslužile Dunja Zečević, Jovana Jevtović i Jovana Spasovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije