Košarka

Nenad Krstić direktor mlađih selekcija reprezentacije Srbije

Nenad Krstić direktor mlađih selekcija reprezentacije Srbije
Foto: KSS | Nenad Krstić direktor mlađih selekcija reprezentacije Srbije

Dugogodišsnji košarkaški reprezentativac Srbije i bivši kapiten Nenad Krstić imenovan je danas za direktora mlađih reprezentativnih selekcija, saopštio je Košarkaški savez Srbije (KSS).

Kako se navodi, osvajač srebrnih medalja na Svjetskom prvenstvu 2014. i Evropskom prvenstvu 2009. godine, u tim KSS donijeće iskustvo stečeno tokom sjajne karijere u kojoj je prošao put od Mašinca, preko Partizana do NBA lige, potom i još dva velika evropska kluba CSKA i Efesa.

Dodaje se da će od podjednake važnosti biti i mnogobrojni kontakti koje Krstić ima širom planete, prije svega u NBA ligi.

"Nekadašnji reprezentativac svjestan je specifičnosti pozicije na kojoj se nalazi, odnosno činjenice da se u mlađim selekcijama uspjeh mjeri ne samo medaljama, već daleko više brojem igrača u selekciji koji stasaju za seniorski tim. Bio je svjedok i brojnih uspjeha svojih saigrača poput generacija Teodosića, Raduljice, Mačvana… U KSS dolazi sa izraženom željom da i na organizacionim pozicijama bude uspješan kao i tokom igračke karijere", navodi se u saopštenju KSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije