Košarka

Neobičan trejd spojio Srbe, Bobi kod Tea u Klipersima

Neobičan trejd spojio Srbe, Bobi kod Tea u Klipersima
Foto: Ilustracija | Neobičan trejd spojio Srbe, Bobi kod Tea u Klipersima

Los Anđeles Klipersa i Detroit Pistonsi realizovali su veliki trejd. Prva zvezda Klipersa Blejk Grifin preselila se u Grad automobila, a novi saigrači Miloša Teodosića postali su Tobajas Heris, Ejvori Bredli i Boban Marjanović.

Klipersi će uz tu trojicu igrača dobiti i pikove iz prve i druge runde narednog drafta.

Vijest je plasirao čuveni NBA insajder Adrijan Vojnarovski, a ubrzo je odlazak Marjanovića u klub iz Kalifornije potvrdio i njegov menadžer Miško Ražnatović. 

Ove sezone Blejk Grifin je u prosjeku bilježio 22,6 poena, uz 7,9 skokova i 5,4 asistencije po meču i već dugo važi za jednog od najboljih igrača u NBA ligi.

U zamjenu za njega stižu dvojica kvalitetnih igrača Tobajas Heris, koji u prosjeku ima 18,1 poen po utakmici uz nešto više od pet skokova i Ejveri Bredli koji u prosjeku postiže 15 poena po meču, a koji se u ponedjeljak u toku dana pominjao kao igrač koji će sigurno napustiti redove Pistonsa ove sezone.

Doći će i Boban Marjanović, koji ni ove sezone nije imao veliku minutažu koja je bila najavljivana.

Srpski centar bi mogao da ima veću minutažu u Klipersima, naročito ako dođe do trejda sa Klivlendom u kome bi Diandre Džordan mogao da napusti Grad anđela.

Bobiju su Klipersi treći klub u NBA ligi. U sezoni 2015/16. igrao je za San Antonio Sparse, a potom sezonu i po u Pistonsima.

U 19 mečeva ove sezone prosečno je bilježio 6.2 poena, 3 skoka, 0.7 asistencija i 0.3 blokade za 9 minuta provedenih na terenu.

Detroit je trenutno deveti na Istoku i bori se za ulazak u plej-of, a Klipersi zauzimaju isto mjesto na Zapadnoj konferenciji sa pobjedom manje od osmoplasiranog Denvera.

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije