Košarka

Nerealni procenti Jokića na startu sezone

Nerealni procenti Jokića na startu sezone
Foto: Tanjug | Nerealni procenti Jokića na startu sezone

Košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić ima fantastičan početak svoje treće sezone u najjačoj ligi na svijetu.

Srpski košarkaš jedan je od najzaslužnijih za odličnu igru Nagetsa u posljednjih sedam-osam utakmica, a sve se jasno vidi u njegovim procentima iz igre i sa linije za slobodna bacanja.

Denver je trenutno treća ekipa Zapada i samo su Golden Stejt Voriorsi i Hjuston Roketsi ispred tima Majka Melouna.

Najveće zasluge idu igračima koje predvodi Jokić. Bivši igrač Mege na 13 odigranih mečeva ima prosjek od 17,2 poena, 12 skokova, 4,8 asistencija, 1,5 ukradenu loptu i 0,6 blokadu.

Uz sve to Jokić šutira nevjerovatno – 55 odsto za dva, 43 odsto za tri i 89 odsto sa penala čime dolazimo do poente teksta.

 

U istoriji NBA lige samo sedmorica igrača uspjela su da na kraju sezone imaju učinak od 50-40-90 (za dva, tri i sa penala) i to su: Stef Kari, Kevin Durent, Redži Miler, Stiv Neš, Leri Bird, Dirk Novicki i Mark Prajs.

Ovo je veoma rijedak klub igrača jer se ovakva statistika ne viđe svake sezone, štaviše, rijetko se i viđa.

Odigrano je tek 13 mečeva u godini i ima ih još 69, očekivano je da Jokiću opadne malo procenat, međutim sa kojom lakoćom, smirenošču i velikom dozom nesebičnosti igra srpski košarkaš sve je moguće.

U dosadašnjem dijelu sezone samo petorica igrača šutiraju 50-40-85 iz igre – Durent, Jokić, Furnije, Snel i Mekdermot. Još je daleko, ali ukoliko bi Jokić na kraju sezone uspio da ima 50-40-90 postao bi tako prvi centar u istoriji NBA kojem je to uspjelo.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije