Košarka

Nezaustavljivi Lilard brojao do 60 (VIDEO)

Nezaustavljivi Lilard brojao do 60 (VIDEO)
Foto: Twitter / Printscreen | Nezaustavljivi Lilard brojao do 60 (VIDEO)

Paolo Bankero, top ruki je bio najefikasniji u drugoj pobjedi Orlanda u nizu, dao je 23 koša protiv Indijane, dok je heroj večeri bio nezaustavljivi Demijen Lilard. Lider Portlanda je ubacio Juti 60 poena u nestvarnoj predstavi, od devet trojki, imao je osam asistencija i sedam skokova! Dem je šutirao 72 odsto za dva, 60 odsto za tri, izjednačio je rekord Luke Dončića ali su i Slovenac, i Donovan Mičel koji je dao 71 poen Čikagu ove sezone to uradili poslije produžetka.

Lebron je usporio sa poenima mada se čeka da prestigne Džabara, 20 koševa, 11 asistencija, skok mu je nedostajao za tripl-dabl, Lejkersi su dobili mladi tim San Antonija. Vratio se Entoni Dejvis to je najbolja vijest za giganta sa Pacifika, ubacio je 21 poen, imao 7 skokova i 4 blokade. Najnovije pojačanje Rui Hašimura je broja do 12, Pat Beverli dao 18, pa izgleda da Lejkersi pakuju tim za juriš na plej-of.

Stef Kari je stigao da ubaci 34 poena prije isključenja, on Klej i Džordan Pul su izrešetali koš favorizovanog Memfisa, pa je šampion pokazao zube. Na drugoj strani Morant 29 poena, 12 asistencija. Kari je isključen jer je bacio štitnik za zube pošto ga je iznervirala selekcija šuta saigrača Pula. Do kraja je ostalo stotinak sekundi, timovi su se smjenjivali u vođstvu, Džordan Klark je izjednačio šest sekundi prije kraja. A onda nova drama, Topson je promašio šut, Di Vićenco osvojio loptu, asistirao Pulu koji je pogodio za pobjedu. Voriorsi su preživjeli 21 izgubljenu loptu i na kraju se radovali protiv odličnih "Grizlija".

Očekivano, Meloun je odmarao Jokića koji je rovit nakon lakše povrede, MVP se nije pojavio u timu protiv Baksa. Jasno, Denver je imao male šanse protiv Milvokija, skupo su prodali kožu, ali je Adetokumbo sa 33 poena i 14 skokova dominirao. Izveo je čak 22 slobodna bacanja, dva manje od rekorda u karijeri, ubacio 15, na kraju njegov tim je slavio, a osim Jokića, u timu gostiju iz Kolorada nije bilo Mareja, Majkl Portera Džuniora kao i Koldvela-Poupa. Denver je smanjio na -5, na pet minuta prije kraja, ali je uslijedila serija domaćina koji su bez problema stigli do trijumfa.

Džejms Harden je bio posebno motivisan protiv bivšeg kluba, sa dvije trojke i polaganjem u posljednja četiri minuta presudio je Netsima. Filadelfiju je vodio odlični Tajris Maksi sa 27 poena, Embid je ubacio 26, Harden 23. Set Kari je imao najbolje veče u sezoni kod Bruklina, dao je 32 poena, Kajri je ubacio 30, nije vrijedilo ovo je peti poraz Netsa u sedam mečeva od kada se povrijedio Durant.

Tre Jang je dominirao u zavičaju, igrao je i za koledž Oklahoma. ali milosti prema Tanderu nije bilo. Ubacio je 33 poena, imao 11 asistencija, Houksi su slavili, Dežonte Marej je dodao 21, Bogdanović 20 poena za goste koji su šutirali najbolje u sezoni, blizu 60 odsto. Srpski košarkaš je ubacio četiri trojke, imao isto toliko asistencija, uz tri skoka, po blokadu i ukradenu loptu. Na drugoj strani, po običaju je blistao Džildžes-Aleksander, 36 poena, Pokuševski je i dalje povrijeđen.

Kajl Kuzma je eksplodirao u posljednjoj četvrtini, režirao preokret protiv Hjustona. Ubacio je 20 od 33 poena u četvrtom periodu, serijom od 15:2 gosti su poveli u Teksasu i do kraja uspjeli da zadrže prednost. Roketsi nemoćni, Kuzma je sipao sa svih pozicija. Marjanović kod Roketsa nije dobio priliku.

Minesota je pokvarila povratak Brendona Ingrama na parket, "Vukovi" su dobili "Pelikanse", Entoni Edvards je ubacio 37 poena, dok je Toronto iznenadio ove godine odlični Sakramento. Kanađani su slavili protiv lidera Pacifika uz 26 poena Siakama i na pravi način počeli turneju na Zapadu. 

Rezultati:

Orlando - Indijana 126:120

Filadelfija - Bruklin 137:133

Hjuston - Vašington 103:108

Milvoki - Denver 107:99

Nju Orleans - Minesota 102:111

Oklahoma - Atlanta 132:137

Golden Stejt - Memfis 122:120

Portland - Juta 134:124

Sakramento - Toronto 95:113

LA Lejkers - San Antonio 113:104

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije