Košarka

Nikolina Delić, košarkašica Ježica: Srećna sam u Sloveniji

Nikolina Delić, košarkašica Ježica: Srećna sam u Sloveniji
Foto: N.N. | Nikolina Delić, košarkašica Ježica: Srećna sam u Sloveniji

Gdje god je igrala, ostavljala je dubok trag i osvajala pehare. Iako će tek navršiti 24 godine, košarkaška reprezentativka BiH i odnedavno nova članica ŽKD Ježice (Slovenija), Nikolina Delić u svojim vitrinama ima preko 10 trofeja, uz sve je i dugogodišnja članica bh. reprezentacije, s kojom ima veliku priliku da se plasira na Eurobasket 2021.

Sjajna košarkašica iz Vlasenica od ove sezone nastupa u ekipi Ježica iz Ljubljane. Vizu za Sloveniju kupila je nakon sjajne prošle sezone u ekipi RMU Banovići, s kojom je osvojila duplu krunu. Prethodno je igrala za Nimburk (Češka), Celje, s kojim je osvojila titulu prvaka Slovenije, te ekipe Mladog Krajšnika, Čelika i Plej-ofa, s kojima je takođe redovno osvajala titule i trofeje. Da će biti veliko pojačanje za slovenačkog prvoligaša, pokazala je već na premijeri prvenstva. U pobjedi nad ekipom Ledita (77:60), Delićeva je ubacila 15 poena, uz četiri skoka i dvije oduzete lopte.

"Do saradnje sa Ježicama je došlo tako što sam prvo odlučila da ću ovdje upisati školu, pa sam izabrala tim u Ljubljani koji bi mi najviše odgovarao što se tiče nekih mojih uslova. Već prije kraja sezone sam znala gdje ću, samo što se to mnogo kasnije ozvaničilo", kaže za "Nezavisne" Nikolina Delić.

S obzirom na to da je već igrala u Sloveniji, kako kaže, nije joj bilo teško da se prilagodi, a uz sve, većinu igračica poznaje.

"Prvi utisci su veoma pozitivni, jako sam srećna i lijepo se osjećam u novoj sredini. Već mi je bilo poznato više od pola ekipe, tako da sam se brzo prilagodila na sve. Imali smo prvu utakmicu prvenstva koja je prošla pozitivno za nas, polako se uigravamo i svakako da ćemo podizati nivo igre kako liga odmiče", ističe Delićeva i dodaje:

"Ako uporedim slovenačku ligu sa našom, čini mi se da se ovdje igra agresivnije i da su ekipe u Sloveniji približnog kvaliteta."

Nikolina je dugogodišnja seniorska reprezentativka BiH, a prošla je skoro sve i omladinske selekcije. Kvalifikacije za Eurobasket 2021. trebalo bi da budu nastavljene u novembru (igraće se u balonu), a pred "zmajicama" su dueli protiv Estonije i Rusije. S obzirom na fenomenalan start i pobjede nad Rusijom i Švajcarskom, bh. košarkašice bi već u ovom prozoru mogle osigurati plasman na EP, koje čekaju više od 20 godina.

"Sve nas raduje reprezentacija i okupljanje, jer je to vrijeme kad se svi napunimo posebnom energijom, provedemo neko vrijeme skupa i naravno odradimo što se od nas očekuje, a nadam se da ćemo ove godine uspjeti u tom dugogodišnjem cilju, a to je Evropsko prvenstvo", naglasila je uvijek ambiciozna Vlasenička.

Kao što je poznato, Nikolinina sestra Anđela je takođe uspješna reprezentativka BiH, s kojom je dugo vremena igrala zajedno, a koja od ove sezone nastupa u Francuskoj u ekipi St. Amand Hainaut Basket.

"Moja sestra bliznakinja Anđela je u Francuskoj, na šta sam jako ponosna, pratim sve njene utakmice, stalno smo u kontaktu i naravno pružamo neizmjernu podršku jedna drugoj", zaključila je Nikolina Delić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije