Košarka

Nikolina Džebo: Korona i ambicije OKK Feniks prevagnuli

Nikolina Džebo: Korona i ambicije OKK Feniks prevagnuli
Foto: N.N. | Nikolina Džebo: Korona i ambicije OKK Feniks prevagnuli

Dugo je vagala ponude, a na kraju je odlučila da narednu sezonu provede u Banjaluci. Nikolina Džebo (25) posljednje je u nizu velikih pojačanja Omladinskog košarkaškog kluba Feniks, koji je očit u namjeri da najboljim bh. ekipama pomrsi konce i to u debitantskoj sezoni elitnog ranga bh. košarke.

Feniks je nastavio sa senzacionalnim transferima ovoga ljeta. Nakon Tamare Kapor, najmlađi banjalučki premijerligaš u svoje redove je doveo još jednu seniorsku reprezentativku BiH. 

Dolaskom Nikoline Džebo Feniks je definitvno bacio rukavice u lice svim rivalima i samo potvrdio da ima najveće ambicije u novoj sezoni.

Sjajna košarkašica iz Vlasenice, gdje je i počela uspješnu karijeru, protekle dvije sezone je provela u podgoričkoj Budućnosti, koja je aktuelni prvak regionalne ABA lige, a najveće zasluge za to pripadaju upravo bivšoj košarkašici Plej ofa i Željezničara, koja je bila statistički najkorisnija igračica, te prvi strijelac ekipe s prosjekom od 14,5 poena. 

"S obzirom na to da situacija sa virusom ne jenjava, odlučila sam ovu sezonu ostati u svojoj zemlji. Bilo je ponuda iz inostranstva, ali nisam se smjela odlučiti na taj korak. Ono što je prevagnulo jesu ambicije kluba koje su zaista velike i rastu iz dana u dan. Dovođenje dvije seniorske reprezentativke BiH govori o tome kolike su i kakve ambicije banjalučkog kluba", rekla je Nikolina nakon što je dogovorila saradnju sa Feniksom. 

Sada je jasno da će trener Darko Kosić biti na slatkim mukama u novoj sezoni. Odranije je poznato da su ekipi pristupile još Vanja Vasilić, Nataša Šobot, Sara Milanović i Danijela Popović, koje će uz mlade snage, koje su bile u rosteru prošle sezone kada je osvojena Prva liga Republike Srpske, činiti jedan od najboljih rostera u ligi. Po svemu sudeći, ovo će biti kraj prelaznog roka za ambiciozni tim iz Banjaluke, iako nije isključeno da prirede novi bum u gradu na Vrbasu. 

Biće zanimljivo vidjeti hoće li na ova silna pojačanja Banjalučanki imati odgovor prije svega aktuelne prvakinje, ekipa RMU Banovići, i Orlovi, dva bh. predstavnika u WABA ligi, koji nisu bili toliko aktivni u jeku pandemije virusa korona.

Ono što nema sumnje jeste da ćemo naredne sezone gledati jednu od najkvalitetnijih i najneizvjesnijih sezona u posljednjih nekoliko godina. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije