Košarka

Ništa od prve pobjede u gostima, Zvezda poražena protiv Valensije

Ništa od prve pobjede u gostima, Zvezda poražena protiv Valensije
Foto: X/KK Crvena zvezda | Ništa od prve pobjede u gostima, Zvezda poražena protiv Valensije

Košarkaši Crvene zvezde doživjeli su osmi poraz u Evroligi ove sezone. Izabranici Joanisa Sferopulosa izgubili su od Valensije u “La Fonteti” rezultatom 85:81 u meču u kojem su pokazali minute izuzetno dobre, ali i izuzetno loše igre.

Međutim, u dramatičnoj završnici Valensija je bila mirnija i staloženija, a pobjedu su joj, u prvom redu, donijeli Harper i Dejvis.

Bilo je dobrih i onih malo manje dobrih momenata za crveno-bijele, ali ukupan utisak ipak ostaje da ovom timu Zvezda, nedostaje ''ono nešto''. Ponovo, po ko zna koji put, spor ulazak u utakmicu, šut koji ne uliva puno pozitive, ali i sa druge strane raspoložen protivnik koji ubacuje sve što uputi ka košu. Tim Janisa Sferopulosa odigrao je katastrofalno prvo poluvrijeme u kojem je primio čak 56 poena.

Tim sa Malog Kalemegdana sada je na skoru 4-8 u elitnom evropskom takmičenju. Manje pobjeda od šampiona Srbije trenutno imaju samo Alba i Asvel. Zvezda je tako poslije 12 kola i dalje bez pobjede na gostovanju u Evroligi, a očekivanja su bila da bi ovo moglo biti konačno veče za jedan trijumf i na gostujućem parketu.

Sa druge strane, Valensija prekinula niz od pet neuspjeha u Evroligi. Tim Aleksa Mumbrua je pred ovaj duel imao lošu seriju od osam poraza u deset mečeva u svim takmičenjima. Sada su na bilansu 6-6.

Zvezdu sada očekuje utakmica sa Baskonijom i prvo suočavanje sa Duškom Ivanovićem, dok će ekipa Valensije na megdan Asvelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije