Košarka

Nova dominacija Lebrona i Dejvisa, Juta i dalje "melje"

Nova dominacija Lebrona i Dejvisa, Juta i dalje "melje"
Foto: Tanjug/AP | Nova dominacija Lebrona i Dejvisa, Juta i dalje "melje"

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobijedili su Njujork Nikse u Medison Skver Gardenu rezultatom 100:92 u noći između srijede i četvrtka.

Lejkersi su poslije dužeg vremena vodeći tim Zapadne konferencije, a najviše zahvaljujući dvojcu Lebron Džejms - Entoni Dejvis, koji igra na MVP nivou.

Dejvis je u meču s Niksima postigao 28 poena uz po pet skokova i asistencija, dok je Lebron imao 21 poen uz šest skokova i pet asistencija.

Na drugoj strani istakao se Markus Moris sa 20 poena i šest skokova, Demijan Dotson je imao 17, a poen manje je postigao nekadašnji igrač Los Anđeles Lejkersa, Džulijus Rendl, uz osam skokova i šest asistencija.

Lejkersi su bili u prednosti tokom gotovo čitave utakmice, a Niksi su u drugoj četvrtini bili nekako najopasniji i u jednom dijelu igre čak stigli do vođstva, da bi Dejvis, Džejms i Hauard uspjeli da donesu izjednačenje pred odlazak na "veliki odmor".

U tom drugom poluvremenu, Lejkersi su došli do dvocifrene prednosti i uspjeli da istu zadrže maltene do samog kraja, a konačnih 100:92 postavio je Aleks Karuzo sa linije za slobodna bacanja.

(B92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije