Košarka

Novalić zahtijeva da se osigura finansijska podrška košarkašicama BiH

Novalić zahtijeva da se osigura finansijska podrška košarkašicama BiH
Foto: FIBA | Novalić zahtijeva da se osigura finansijska podrška košarkašicama BiH
N.N.

Nakon što su danas mediji objavili da je Federalno ministarstvo kulture i sporta zbog „nepravilnog numerisanja“ odbilo zahtjev Košarkaškog saveza BiH za podršku ženskoj košarkaškoj reprezentaciji za odlazak na Evropsko prvenstvo, premijer Federacije BiH Fadil Novalić hitno je reagovao i uputio pismo ministarki Zori Dujmović od koje zahtijeva da se obezbijedi finansijska podrška košarkašicama za njihov istorijski uspjeh, saopšteno je iz Kancelarije premijera FBiH.

U pismu je navedeno da je plasmanom među osam najboljih ekipa Evrope, ženska košarkaška reprezentacija BiH ostvarila istorijski uspjeh i svojom nesebičnom borbom i zajedništvom učinila ponosnim građane BiH.

"Njihov rad i zalagnje rezultirali su ovakvim vrhunskim uspjehom i on mora predstavljati obavezu državnim i javnim institucijama da osiguraju podršku i valoriziraju njihovu predanost", saopšteno je.

Kako se dalje navodi, ženska košarkaška reprezentacija BiH je ovu vrstu podrške zaslužila svojim napornim radom i izvrsnim nastupima i plasmanom na Evropsko prvenstvo.

"S tim u vezi zahtijevam da se ovaj istorijski uspjeh jednog sportskog kolektiva podrži od strane Vlade FBiH, te je potrebno da, kao resorni ministar, osigurate adekvatnu finansijsku podršku Košarkaškom savezu BiH - ženskoj košarkaškoj reprezentaciji", stoji na kraju pisma federalnog premijera.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije