Košarka

Novi bombastičan transfer Crvene zvezde, Argentinac stiže u Beograd?

Novi bombastičan transfer Crvene zvezde, Argentinac stiže u Beograd?
Foto: wikipedia | Novi bombastičan transfer Crvene zvezde, Argentinac stiže u Beograd?

Nakon bobmastičnih dolazaka košarkaša Luke Vildoze i trenera Duška Ivanovića u Košarkaškom klubu Crvena zvezda se spremaju za novo iznenađenje jer žele Fakunda Kampaca.

Redove "crveno-bijelih", ako se sve kockice slože, mogao bi da pojača još jedan vicešampion svijeta, uz to dvostruki prvak Evrolige, košarkaš koji je dvije godine bio saigrač Nikole Jokića u Denveru... Riječ je o virtuoznom, čigrastom plejmejkeru Kampacu koji je nedavno u Dalasu završio drugu NBA misiju, piše Sportski žurnal.

Treba istaći da je Zvezda trenutno pod zabranom angažovanja novih igrača od strane Evrolige, ali čini se da to ne bi trebalo da bude problem koji ne može da se riješi. Sve u cilju dolaska Argentinca koji je bio dirigent igre trofejnog Real Madrida.

Inostrani i srpski mediji objavili su da je Kampacov menadžer, koji ima veze sa agencijom koja zastupa i Vildozu dobio je i poziv iz Crvene zvezde. Navodno i primamljivu ponudu koja bi lako mogla da rezultira time da šampion Srbije i ABA lige oformi argentinski bekovski tandem sa kojim bi i ambicije za iskorak u Evroligi imale realnu osnovu.

Kako se navodi prvi izbor Kampaca je povratak u Real gdje je proveo nekoliko godina i gdje se osjeća kao domaći igrač, ali tu postoji nekoliko prepreka. Počev od toga da Real ima trojicu vrsnih plejmejkera, sve do repova oko obeštećenja prilikom odlaska omalenog pleja u NBA. Kampaco Realu duguje dio obeštećenja koji je sam morao da plati kada je išao u NBA ligu. Madridska Marka je pisala o sumi od 2.600.000 evra koliko bi morao da nadoknadi "kraljevskom klubu". Drugi problem je porez jer pomenuti španski medij ističe da bi po povratku u Madrid morao da plati porez od 45 odsto kao državljanin Španije, ako bi prvo igrao u nekoj drugoj zemlji, onda bi se od ljeta vodio kao stranac i plaćao duplo manje.

Sjajni Argentinac ima na stolu i ponudu Reala. Ali, prevaga na Zvezdin tas, osim poreskih olakšica, u konkurenciji sa drugim zainteresovanim klubovima mogli bi da budu Vildoza, njegov saigrač iz državnog tima, kao i trener Ivanović, čije kvalitete Kampaco odlično zna iz vremena dok je igrao u ACB ligi.

Žurnal navodi da je privremena zabrana angažovanja novih igrača, koju je kancelarija iz Barselone izrekla "crveno-bijelima" u fazi rješavanja i uskoro bi rampa trebalo da bude podignuta. Sigurno je da u Beogradu žele da požure sa tim jer po nekim medijima Kampaca žele i italijanska Olimpija Milano, ali i turski Fenerbahče.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije