Košarka

Pratite nas na Google news

Novi dresovi za nove "crno-bijele" šampione!

Novi dresovi za nove "crno-bijele" šampione!
Foto: N.N. | Novi dresovi za nove crno-bele šampione!
N.N.

Novi dresovi su stigli za nove "crno-bijele" šampione! KK Partizan TS u Republici Srpskoj postoji već deset godina, a dio je omladinskih selekcija slavnog beogradskog kluba istog naziva. Kompanija Mozzart prepoznala je njihova zalaganja da talentovani momci krenu stopama prvotimaca višestrukog šampiona Srbije i podržala ih je donacijom opreme.

Novi dresovi su stigli za nove crno-bele šampione! KK Partizan TS u Republici Srpskoj postoji već deset godina, a dio je omladinskih selekcija slavnog beogradskog kluba istog naziva. Kompanija Mozzart prepoznala je njihova zalaganja da talentovani momci krenu stopama prvotimaca višestrukog šampiona Srbije i podržala ih je donacijom opreme.

Njihovi juniori igraju u Banjaluci, a na Palama trenira juniorsko-kadetska selekcija.

"Želim da se zahvalim kompaniji Mozzart za sve velike i male stvari koje čine za sport! Igrači su oduševljeni novim garniturama dresova i jedva čekaju utakmice da zaigraju u njima. Našem društvu je potrebno više takvih društveno-odgovornih kompanija. Osnovni cilj našeg kluba je promocija košarke u Srpskoj, da ponudimo djeci rad sa ozbiljnim trenerima i programom i saradnju sa KK Partizan iz Beograda, a sve kako bismo novim talentima otvorili put ka budućnosti", kaže predsjednik KK Partizan TS, Bogdan Stanojević.

Ovaj košarkaški klub trenutno broji pet selekcija za koje im je potrebno deset kompleta opreme godišnje. To su, uz odlaske na takmičenja, ozbiljni finansijski troškovi.

"Klub živi isključivo od samofinansiranja i pomoći društveno- odgovornih kompanija kroz donacije ili sponzorstva, što nam je posebno značajno tokom epidemije. Organizujemo i košarkaške škole, turnire i kampove, a naš rad su prepoznali u široj zajednici. Ipak, bez kompanija kao što je Mozzart teško ćemo moći održati ovaj nivo u budućnosti", ističe Stanojević.

U njihovim školicama košarke za juniore, kadete, pionire, mlađe pionire aktivno trenira veliki broj mališana. U Banjaluci okupljaju 160 dječaka i djevojčica od šest do 16 godina, u Bijeljini 50, a na Palama trenira 70 mladih košarkaša.

A Mozzart će i u budućnosti nastaviti da pomaže perspektivnim sportskim kolektivima. Ova kompanija, kroz akciju “Novi dresovi za nove šampione” do sada je poslala opremu na adrese više od 70 klubova širom BiH, a sve s ciljem podrške razvoja domaćeg sporta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije