Košarka

Novi peh za bh. košarkaše: Povrijedio se Miroslav Todić

Novi peh za bh. košarkaše: Povrijedio se Miroslav Todić
Novi peh za bh. košarkaše: Povrijedio se Miroslav Todić

Centar košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Todić povrijedio se na treningu i neće biti na raspolaganju selektoru Dušku Ivanoviću za utakmice Eurobasketa.

Iako povreda nija teža i prema procjenama ljekara oporavak će trajati najviše šest dana, stručni štab je umjeto njega bio primoran pozvati Draška Albijanića koji je takođe obavio kompletne pripreme sa reprezentacijom.

"U nizu problema koji su nas pratili, uključujući odustajanja Mirze Teletovića, Nihada Đedovića i Jusufa Nurkića, te finansijske poteškoće, ovo je jos jedan peh za reperezentaciju BiH. Todić se povrijedio na jednom od treningu. Nije ništa ozbiljno, ali nažalost nećemo imati vremena da ga čekamo pet do šest dana da se oporavi. Naime svaka utakmica u grupi je bitna, a trebamo što više igrača u rotaciji", kazao je za "Nezavisne" Harun Mahmutović, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH.

Seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine grupnu fazu Eurobasketa igra Monpeljeu. Prva utakmica izabranika Duška Ivanovića je na programu 5. septembra od 15 časova. Drugi meč protiv domaćina Francuske je 6. septembra od 21. Treće kolo protiv Izraela je na rasporedu 7. septembra od 17:30 minuta.

Utakmica protiv Finske je na rasporedu 9. septembra od 15, te zadnja protiv Rusije 10. septembra od 17:30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije