Košarka

OKK Borac: Svi za Mihajla i Bojana

OKK Borac:  Svi za Mihajla i Bojana
Foto: Jelena Đurđević | OKK Borac: Svi za Mihajla i Bojana

Obećavamo da ćemo dati posljednji atom snage za Borac, za Banjaluku, ali i za Mihajla i Boja-na... Jer mi smo Borac, istakli su iz Omladin-skog košarkaškog kluba Borca nakon pobjede nad Leotarom na startu plej-ofa Prve lige RS, koja je ostala u sjeni povreda Mihajla Zvonara i Bojana Lulića.

Zvonar je u nedjelju doživio otvoreni prelom ruke krajem druge četvrtine, operisan je i slijedi mu duži oporavak, dok je Lulić zbog povrede stopala morao da napusti teren dvorane "Borik" u kojoj je Borac slavio 64:58 (24:10, 23:23, 14:13, 3:11).

"Čim sam doskočio znao sam da je lom (višestruki) u pitanju, ali šok je uslijedio kada sam vidio ruku. Povrede se dešavaju, a žao mi je što ne mogu da pomognem Borcu. Ipak, nadam se da saigrači mogu do titule", rekao je Zvonar, koji je isto veče operi-san, te dodao da vjeruje da će se oporaviti za pet mjeseci.

Iz Borca kažu da se nakon dešavanja u prvom polu-vremenu nije bilo lako vratiti u meč, ali uz podršku navijača su uspjeli.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Peđa Lončar sa 15 poena i Arsenije Vučković sa 12. Na drugoj strani, u veoma dobrom Leotaru, Marko Raičević je upisao 20 poena. Serija, koja se igra na tri dobijene utakmice, nastavlja se sutra u Trebinju (20 časova).

"Nakon povreda Zvonara i Lulića, koji je bio u sjaj-noj seriji, očekivao sam pad u igri, ali ne toliki. Igrači su bili u šoku, pokušao sam da im kažem da utakmica nije dobijena, da treba da se igra do kraja bez obzira na to što smo izgubili dva igrača iz prve petorke. Ali, takav je sport, moramo da se nosimo s tim. Idemo u Trebinje da napravimo iznenađenje. Smatram da ćemo odigrati i bolje nego u Banjaluci, gdje smo promašili veliki broj slobodnih bacanja, otvorenih šuteva...", rekao je Dragan Mičić, trener Borca.

Kapiten Srđan Lončar kaže da su povrede poremeti-le ekipu.

"Svi smo bili potreseni, jeziva povreda Zvonara, povrijedio se i Lulić, koji je odlično otvorio uta-kmicu... Pali smo, Leotar je zaigrao bolje odbranu, mi promašivali zicere. Ali to se dešava, to je košar-ka, važno je da vodimo u seriji. Očekujem tešku utakmicu u Trebinju, oni su možda u psihološkoj prednosti zbog svega što se nama izdešavalo, ali borićemo se", rekao je Lončar.

Kako stvari stoje, Lulić vjerovatno neće biti spre-man za sutra, ali Mičić dodaje da ko bude igrao, mora pružiti maksimum.

Trebinjci vjeruju da mogu do 1:1 u seriji.

"Mislim da možemo da igramo otvorenu utakmicu u Trbinju. Moji momci se u početku nisu prilagodi-li igri Borca, očekivali smo više od Marka Šćekića i Dragana Tubaka pa smo zatvarali reket, a Borac nas je kaznio trojkama. Imali su nestvaran šut za tri po-ena, 10 trojki, od čega devet u prvom poluvremenu, ali u drugom dijelu smo bili bolji", rekao je Dražen Šegrt, trener Leotara, dok je Raičević dodao:

"Znali smo da nas čeka teška utakmica. Borac je odlično otvorio meč, pokušali smo agresivnom od-branom da smanjimo razliku, ali to nije bilo dovo-ljno. Tek je prva utakmica, imamo priliku da popra-vimo greške i nadamo se pobjedi u Trebinju."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije