Košarka

Obradović: Baskonija veći izazov od Fenerbahčea

Obradović: Baskonija veći izazov od Fenerbahčea
Foto: Arhiva | Obradović: Baskonija veći izazov od Fenerbahčea

Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović rekao je da je susret protiv Baskonije veći izazov nego što je to bio duel s Fenerbahčeom na startu Evrolige.

"Crveno-bijeli" sutra od 19 sati u hali "Aleksandar Nikolić" dočekuju španskog šampiona u drugom kolu najjačeg klupskog košarkaškog takmičenja, a utakmica se igra bez prisustva publike i medija.

"Nakon Cibone, imaćemo dva ozbiljna treninga za pripremu protiv isto tako ozbiljnog rivala ekipe Baskonije. Šampion ACB lige, ekipa koja je sigurno i pojačanu odnosu na prošlu sezonu u kojoj su osvojili titulu. Na svakoj poziciji imaju iskustvo i kvalitet, po dva odlična igrača na svakoj poziciji. Imaju veliku čvrstinu, mogućnost da kombinuju na pozicijama, dobre šutere, odlično trče. Imaju pleja koji sve to kontroliše", rekao je Obradović za klupski sajt.

"Baskonija je još veći izazov nego Fenerbahče s kojim smo igrali na startu sezone. Nismo dobro odigrali taj meč, pod utiskom starta sezone, duge pauze uz nedostatak tih težih i većih utakmica u tom periodu. Sada polako treba da ulazimo u takmičarski ritam na najvišem nivou, i pokušamo da dobijemo što više utakmica", rekao je Obradović.

Košarkaš Zvezde Džordan Lojd rekao je da se ekipa nije dobro pokazala protiv Fenerbahče i da su tada praktično pobijedili sami sebe.

"Analizirali smo taj meč i vrlo pozitivni očekujemo sljedeću utakmicu sa Baskonijom. Sjajan tim, odlični napadači, šuteri, u tom meču biće vrlo važno da zaustavimo njihove najvažnije igrače. Mi smo tim koji je okrenut čvrstoj odbrani. Moramo da budemo fokusirani, opušteni i da igramo našu igru i onda vjerujem da imamo šansu", rekao je Lojd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije