Košarka

Obradović: Imamo protivnika koji igra agresivnu košarku

Obradović: Imamo protivnika koji igra agresivnu košarku
Foto: Tanjug/AP | Obradović: Imamo protivnika koji igra agresivnu košarku

​Prvi rival crno-bijelih u novoj sezoni Evropkupa biće Hamburg, kom gostuju sutra od 19.30 sati.

"Jasno je da ćemo za protivnika da imamo tim koji igra izuzetno agresivnu košarku", izjavio je Željko Obradović, trener košarkaša Partizana pred meč sa Hamburgom u Evrokupu.

Dodaje da trebaju biti svjesni da je to tim koji igra izuzetno agresivnu odbranu svih 40 minuta.

"Moramo da budemo spremni na to. Moramo da probamo da zaustavimo njihove najbitnije igrače koji dosta kreiraju, ali i pogađaju", rekao je Obradović novinarima pred put u Nemačku", istakao je Obradović.

Kaže da s obzirom da je prva utakmica, ona ima posebnu draž.

"Novo je takmičenje, vidim kod igrača veliku želju na treningu koja je prisutna od kada smo se skupili, da radimo na najvišem mogućem nivou i s te strane ne mogu da imam zamerki. Može da ih bude čaki kada se odigra najbolja utakmica. Probaćemo da imamo što da duže koncentraciju. U ovih nekoliko utakmica koje smo odigrali u ABA ligi bilo je dosta dobrih stvari, ali i nekih loših trenutaka Sve je to negde normalno jer se ekipa još navikava na mene i ja na njih. Sve je to proces koji traje i za koji je potrebno vreme", objašnjava trener crno-bijelih.

On je upitan i kako mu se čini novi sistem takmičenja u Evrokupu, gdje je mnogo timova u prvoj fazi, a onda se eliminacione utakmice igraju na jednu pobjedu.

"Svima je isto. Kako nama, tako i drugima. Najbolje što možemo da uradimo je da se prilagodimo na taj sistem takmičenja i da razmišljamo samo o sledećem protivniku. To je sada Hamburg, o svemu drugom je bespotrebno razmišljati. Takmičenje još nije počelo, ne treba razmišljati o plej-ofu, jednoj utakmici. Biće vremena i za to", zaključio je Obradović.

Obradović je rekao da je ekipa spremna i biće u istom sastavu kao protiv Cibone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije