Košarka

Obradović: Izgubili smo godinu dana naših života, to je katastrofalno

Obradović: Izgubili smo godinu dana naših života, to je katastrofalno
Foto: Tanjug/Arhiva | Obradović: Izgubili smo godinu dana naših života, to je katastrofalno

Trener Partizana Željko Obradović bio je vidno razočaran i tužan poslije poraza od Burse u osmini finala Evrokupa.

"Prvo, čestitam timu Burse na pobedi i želim im sve najbolje u sledećim utakmicama. Pravilo je da se igraju eliminacione utakmice. Žao mi je mojih igrača i svih ljudi koji su bili u dvorani ove večeri", rekao je Obradović na početku konferencije.

"Pod broj jedan, ja preuzimam odgovornost za poraz, u smislu svega što se dešavalo na terenu. Ne želim da ulazim u detalje. Mogli smo lako da završimo utakimcu i da je dobijemo u regularnom delu i ja preuzimam odgovornost za to, jer je to logično i imam najviše iskustva. Strašno mi je žao, jer smo potrošili godinu dana naših života da igramo ovakvu utakmicu, pred ovakvim navijačima. Žao mi je zbog svih, znam da su imali veliku želju, ali na kraju je ispalo tako kako je ispalo".

Nekoliko odluka u završnici nisu se pokazale najboljim rješenjem, a Obradović nije želio da ulazi u dublju analizu.

"Šta god da je, loše se završilo po nas. Mogao bih da analiziram, ali ne mogu da ulazim sada. Mi smo potrošili godinu dana naših života ni za šta. To je katastrofalno. Ja sam došao zbog toga. Znali smo da je ovo jedna utakmica i probali smo da se pripremimo na najbolji mogući način. Mogu da razumem neke stvari iz prvog poluvremena, o svemu tome smo pričali, a na kraju ostaje gorak ukus. Uvek ću da branim navijače. Rekao sam da ću imati fenomenalan stručni štab, pripremali smo utakmicu, ali na kraju nije bilo dovoljno. Uvek ću da krenem od trenera, odnosno, od sebe".

Obradović je upitan da li mu je ovo najteži poraz u karijeri.

"Jedan od najtežih sigurno. Znam koliko smo svi u Partizanu želeli da napravimo nešto dobro ove godine. Sve je izgledalo prilično dobro, osim finalne utakmice u Kupu protiv Zvezde, sve je izgledalo dobro. Znam koliku energiju su uložili predsednik, Zoran Savić, igrači. Ko zna koliko će nas držati ovaj poraz. Kaže se da mora da se zaboravi, imamo još jedno takmičenje, ali ušao sam u svlačionicu i nisam znao da kažem igračima kada ćemo da treniramo. Nisam imao ideju da će ovo da se dogodi".

Obradović je rekao da su se dešavale nevjerovatne stvari u završnici, prije svega u regularnom dijelu kada je Partizan imao +5.

"Greške su sastavni deo života. Greška je greška, ali neke druge stvari nisu greška. Mislim na delove iz igre. Ako ponavljaš iznova i iznova, i onda dođe ključni momenat i ponovo se desi. Onda uperim prstom u sebe, jer sam ponovio 500 puta, a morao sam izgleda 2.500 puta. Uvek ću imati u glavi ovo što se desilo. Uzmite utakmice u Evroligi ili Evrokupu, nigde nije bila ovakva atmosfera. Da ne ponavljam zašto sam došao ovde. Utoliko mi je teže..."

Da li razmišlja o odlasku na kraju sezone?

"Ne razmišljam o tome, došao sam na tri godine. To jedino može da bude odluka kluba. Ako neko misli da ima bolje rešenje za trenera Partizana, slobodno. Osećam se srećan i zadovoljan ovde. Ovo su teški trenuci, ali moramo da se držimo zajedno i da radimo".

(B92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije