Košarka

"Obradović je izgubio 10 miliona evra dolaskom u Partizan"

"Obradović je izgubio 10 miliona evra dolaskom u Partizan"
Foto: Print Screen/Instagram | "Obradović je izgubio 10 miliona evra dolaskom u Partizan"
N.N.

​Povratak Željka Obradovića u Partizan poslije 30 godina i dalje je tema broj jedan u košarkaškim krugovima.

Toga se još jednom dotakao sportski direktor Partizana Zoran Savić koji je otkrio kakvu žrtvu je tim potezom podnio najtrofejniji trener u Evropi.

Prema njegovim riječima, Obradović je odlukom da ponovo preuzme crno-bijele izgubio oko 10.000.000 evra.

"Njegova neka ljubav prema Partizanu totalno je nerealna. I odnos prema klubu je takav. Malo je onih koji mogu i da poveruju kako je neko spreman da izgubi 10 miliona evra samo zato da bi došao u Partizan, a Željko je upravo to uradio. Poredim ga sa onom čudesnom lokomotivom teretnog voza za koju je sasvim svejedno da li je za nju zakačeno pet, šest ili deset vagona. Ona jednostavno vuče za sobom sve što se natovari. Ima energiju koja je neverovatna. I zrači nečim posebnim. Volim da pogledam svaki njegov trening, svu su mali trenerski seminari", rekao je Savić za "Ekspressport" i nastavio:

"Odlukom da dođe u Partizan pokazao je spremnost da se spusti na jedan nivo koji nije njegov što, priznaćete nije lako. Nekad je u ekipi imao tri najbolja plejmejkera u istoriji evropske košarke. Dakle, Dijamantidisa, Spanulisa i Jasikivičijusa u istom timu. Sada je spreman na drugu krajnost, odlučan je u nameri da napravimo najmlađi tim u Evrokupu. Prosek naše ekipe je 23 godine i malo više. On je to prihvatio i od prvog dana se ponaša kao da trenira CSKA ili Panatinaikos, a ne Partizan. To je ono što je fenomenalno".

Takođe, i sam povratak Zorana Savića u srpsku košarku za mnoge je bio iznenađenje, prenosi B92. 

"To zaista nije bilo očekivano. Sve se izdešavalo u bukvalno sedam dana. Nisam nikada imao ideju da se vratim na naše prostore, više od 30 godina proveo sam u inostranstvu. Razgovarao sam sa suprugom koja mi je rekla kako misli da ja to što mi se nudi zapravo više volim od onog što radim, da mi to više odgovara od uloge menadžera. Razmišljao sam dva dana, poznavao sam situaciju u Partizanu, pričao sam sa Šćepanovićem koji je bio u klubu. Rekao sam sebi ok, imaš brend, što je u celoj priči najbitnija stvar. Nemaš ekipu, nemaš rezultat, ali imaš brend zbog koga vredi da se ulaže i dolazi u Beograd", istakao je Savić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije