Košarka

Obradović nakon trijumfa: Zadovoljan sam, ali prekid meča je sramota

Obradović nakon trijumfa: Zadovoljan sam, ali prekid meča je sramota
Foto: Tanjug/Strahinja Acimovic | Obradović nakon trijumfa: Zadovoljan sam, ali prekid meča je sramota

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović poručio je da je zadovoljan zbog pobjede svog tima u trećem meču finala ABA lige protiv Crvene zvezde (70:67) i da se nada da će crno-bijeli doći do petog meča u seriji.

"Zadovoljan sam mojim timom, dali smo sve što možemo i dobili utakmicu zahvaljujući želji i htenju. Klizav parket je smetao igračima oba tima, prava je sreća da se niko nije povredio. Pričao sam sa Zagorcem, rekao je da je dobro. Probaćemo da dođemo do pete utakmice. Ovo traži mnogo energije i koncentracije. Nije lako, pre svega igračima. Nadam se da ćemo skupiti dovoljno energije da i u petak odigramo još jednu ovakvu utakmicu", rekao je Obradović.

Veći dio izlaganja najtrofejniji strateg Evrope posvetio je incidentima i prekidu utakmice.

"Apelovao sam na neke stvari, da se smire stvari, od prvog dana. To sam rekao i navijačima kad sam uzeo mikrofon. Ovo je ozbiljna liga, da bi bila ozbiljna moraju da se poštuju igrači. Sudije su bile u pravu što su ispraznile tribine. Ali zašto sudije u sličnoj situaciji nisu to uradile na prethodnoj utakmici? Sigurnost igrača je najvažnija, došli su da igraju košarku", dodao je Obradović.

Trener crno-bijelih pozvao je navijače oba tima da navijaju fer i sportski.

"Apelujem na navijače Partizana da ovo više ne rade. Ovakve slike su otišle u svet i Evropu, šta će ljudi da misle o nama. Padale su flaše po nama na prethodnoj utakmici. To je velika sramota. Hoće li mediji da pišu o tome? Kakve veze ima ko za koga navija, kad se ovde radi o sigurnosti. Isto je koga da pogodi, bez obzira na to ko je domaćin utakmice. Bio sam fer i sportista otkad sam došao", naglasio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije