Košarka

Obradović smijenjen, Itudis predsjednik EHCB

Obradović smijenjen, Itudis predsjednik EHCB
Foto: Arhiva | Obradović smijenjen, Itudis predsjednik EHCB

Trener Partizana, Željko Obradović, smijenjen je sa mjesta predsjednika Udruženja trenera Evrolige (EHCB), a na toj funkciji će ga zamijeniti Dimitris Itudis, trener Fenerbahčea, dok će mu potredsjednik biti Janis Sferopulos.

Obradović je proveo tek godinu dana na ovoj funkciji, dok je potpredsjednik bio trener Real Madrida, Pablo Laso. Nije ni iznenađenje da je došlo do ovakvih promjena, pošto je Obradović i sam istakao da je želio da napusti ovu funkciju poslije jednog mandata.

"Kada sam izabran za pvog predsednika, izjavio sam da želim da napravim osnovu Udruženja trenera Evrolige i predstavim principe našeg sindikata. Uvek sam nameravao da budem predsednik na samo jedan mandat i srećan sam što će moji dugogodišnji prijatelji Itudis i Sferopulos nastaviti rad, jer želimo da se razvijemo i širimo kao sindikat", rekao je Obradović.

Itudis se zahvalio na izboru, a pozvao je i ostatak stručnjaka i trenera da se pridruže ovom udruženju.

"Takođe želim da pozovem sve trenere da se pridruže EHCB-u i trenere iz cijelog svijeta da se pridruže našoj trenerskoj akademiji i svim drugim aktivnostima, koje služe za obrazovanje sadašnjih i budućih trenera", istakao je Dimitris Itudis, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije