Košarka

Obradović želi velikog talenta, Partizan naciljao prvo pojačanje

Obradović želi velikog talenta, Partizan naciljao prvo pojačanje
Foto: ABA/Budućnost VOLI | Obradović želi velikog talenta, Partizan naciljao prvo pojačanje

Košarkaši Partizana se spremaju za veliko finale ABA lige u kojem će igrati poslije devet godina i to protiv Crvene zvezde, ali se već prave planovi za narednu sezonu.

Poznati košarkaški insajder iz Italije Luka Dalesandro objavio je da Partizan želi da u svoje redove dovede talentovanog njemačkog plejmejkera Hamburga Justusa Holaca koji ima 21 godinu.

Informaciju je prenio i njemački portal Abendblat koji navodi da je Partizan najbliži dovođenju perspektivnog Nijemca u svoje redove narednog ljeta.

Pored Partizana prema njihovim saznanjima u trci su i pojedini klubovi iz španske ACB lige.

Trener Partizana Željko Obradović je imao prilike da uživo gleda Holca dva puta ove sezone, pošto su "crno-bijeli" igrali u grupnoj fazi Evrokupa protiv Hamburga.

U prvom susretu je "crno-bijelima" ubacio šest poena uz pet asistencija i dvije ukradene lopte, dok je u Beogradu imao tri poena, tri asistencije i dva skoka, piše Nova.rs.

Za Hamburg je u Evrokupu u prosjeku po meču igrao 20 minuta i bilježio je osam poena i četiri asistencije.

Ove sezone je proglašen i za najboljeg mladog igrača Bundeslige, a prijavio se i za predstojeći draft. Holac je visok 191 centimetar.

Partizan je ove sezone po želji Obradovića doveo i Jama Madara, talentovanog izraelskog plejmejkera pa je jasno da je to pozicija o kojoj legendarni trener najviše vodi računa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije