Košarka

Odlična partija Jokića u pobjedi Denvera nad Dalasom

Odlična partija Jokića u pobjedi Denvera nad Dalasom
Foto: Ilustracija | Odlična partija Jokića u pobjedi Denvera nad Dalasom

Košarkaši Denvera pobijedili su noćas Dalas sa 105:102 u NBA ligi, a do pobjede ih je predvodio srpski igrač Nikola Jokić sa 29 poena i 18 skokova.

Jokić je za 33 minuta ostvario "dabl dabl" učinak od 29 poena i 18 skokova, uz sedam asistencija, dvije ukradene lopte i blokadom. Drugoj pobjedi Nagetsa u posljednjih šest utakmica doprinio je i Geri Heris sa 25 poena, od kojih i dva slobodna bacanja u završnici. Vil Barton dodao je 22 poena.

Denver je na 4:04 minuta prije kraja treće četvrtine vodio sa 82:59, a zatim je Dalas na 10,4 sekunde prije kraja uspio da se primakne na tri poena zaostatka. Poslije bacanja Herisa, Maveriksi su imali posljednji napad ali nisu uspjeli da ga iskoriste, pa je Dalas ostvario 23. pobjedu u sezoni.

U ekipi Dalasa najefikasniji je bio Denis Smit mlađi sa 25 poena, a Herison Berns dodao je 17 poena.

Nju Orleans je poslije produžetka pobjedio Boston sa 116:113 i prekinuo niz Seltiksa od sedam pobjeda. Entoni Dejvis predvodio je Pelikanse sa 45 poena i 16 skokova. On je u produžetku postigao četiri poena i imao dve blokade.

Džru Holidej postigao je 23 poena uz sedam asistencija, a dobru partiju prikazao je i Demarkus Kazins sa 19 poena i 15 skokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije