Košarka

Odlični Jokić i Marej, ali Lejkersi vode 2:0

Odlični Jokić i Marej, ali Lejkersi vode 2:0
Foto: Tanjug/AP | Odlični Jokić i Marej, ali Lejkersi vode 2:0

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobijedili su Denver rezultatom 105:103 i poveli sa 2:0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige. Heroj Lejkersa bio je Entoni Dejvis koji je uz zvuk sirene pogodio trojku za trijumf.

Srpski košarkaš Nikola Jokić bukvalno je sam vratio Nagetse u život, pošto je ekipa Majka Melouna na tri minuta do kraja gubila 92:100.

Tada  je Jokić uzeo stvari u svoje ruke i sa 13 poena zaredom donio je Denveru prednost pred posljednji napad, 103:102. Tim iz Kolorada uspio je da odbrani napad, ali je lopta ostala u posjedu Lejkersa jer je Marej blokirao Grina.

Do kraja je ostalo dvije sekunde, a Meloun je zbog odbrane ubacio Plamlija. Upravo je centar Nagetsa pogriješio jer je bez ikakve komunikacije ostavio Dejvisa koji je, skoro pa neometan, pogodio trojku za pobjedu.

Jokić je utakmicu završio sa 30 poena, šest skokova i devet asistencija. Pratio ga je Marej sa 25 poena, dok je Porter dodao 15. Pobjednika je predvodio Dejvis sa 31 poenom i Džejms je zabilježio 26, 11 skokova i četiri asistencija.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije