Košarka

Ogled sarajevskih rivala

Ogled sarajevskih rivala
Ogled sarajevskih rivala

Jedan od najzanimljivijih susreta četvrtog kola Lige 12 BiH za košarkaše odigraće u Sarajevu gradski rivali Spars i Bosna-Royal. Iako možda čudno zvuči, veliki favorit u ovom ogledu je Spars, koji je stabilan klub sa mladom ekipom koja je već nekoliko godina na okupu.

Sa druge strane, "studenti" su pred sami start sezone bili na rubu propasti, pa su se fuzijom sa KK Royal ipak uspjeli spasiti od gašenja. No, trebaće im vremena da klubu vrate rejting koji je nekada imao, ne samo u BiH, nego u regionu i Evropi.

Stoga je jasno zbog čega je Spars favorit, iako će igrati bez povrijeđenog kapitena Stefana Glogovca. Ipak, dvije pobjede, i to nad Širokim i Slobodom, daju za pravo Sparsu da se nada i trećoj.

"Za susret sa Bosnom spremamo se kao i za svaki drugi. U posljednjoj utakmici pokazali su da imaju određeni kvalitet i stoga moramo biti na oprezu. Dobro smo analizirali sve njihove dosadašnje utakmice i uvjeren sam da neće biti lako doći do pobjede. Nažalost, zbog povrede neće biti kapitena Stefana Glogovca, ali to nas ne smije poremetiti. Važno je da maksimalno uđemo u utakmicu i da igrači obave sve zadatke koji budu postavljeni pred njih. U tom slučaju mislim da se možemo nadati novoj pobjedi", rekao je Marko Trbić, trener Sparsa.

Parovi 4. kola: subota: SARAJEVO: Bosna-Royal - Spars (18 sati), BILEĆA: Heo - Sloboda (19.30), VIŠEGRAD: Varda HE - Mladost (19.30), TREBINJE: Swisslion Leotar - Široki (20); nedjelja: MOSTAR: Zrinjski - Čelik (18), KAKANJ: Kakanj - Građanski (18.30).

Poredak: Leotar 6 bodova, Kakanj (utakmica više) 6, Zrinjski 5, Široki 4, Spars (-1) 4, Čelik 4, Varda 4, Sloboda 4, Mladost 4, Bosna-Royal 4, Heo (-1) 3, Građanski (-1) 3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije