Košarka

"Orlove" čeka pakao u Berlinu i najteži mogući put od finala

"Orlove" čeka pakao u Berlinu i najteži mogući put od finala
Foto: N.N. | "Orlove“ čeka pakao u Berlinu i najteži mogući put od finala

Završena je grupna faza na Eurobasketu nakon koje su poznati svi parovi osmine finala, ali sam kostur žrijeba do samog finala.

Srbija je protutnjala kroz Prag, te suvereno osvojila prvo mjesto u grupi sa skorom 5-0. U Berlinu pulene Svetislava Pešića čekaju mnogo teži ispiti protiv mnogo ozbiljnijih reprezentacija.

"Orlovi“ koji su mogli kalkulisati protiv Poljske i otići u lakši dio žrijeba odlučili su da igraju pošteno do kraja, te su izbarali daleko najteži put do eventualnog finala, što je jedan od ciljeva ove selekcije. Nalaze se u paklenom teškom dijelu kostura. Kao što je poznato prvo će u nedjelju od 18 sati u Berlinu igrati Italije, koja im je veliki dužnik od prošle godine kada su u Beogradu zaustavili Srbiju na putu za Olimpijske igre.

Ukoliko uspješno apsolviraju neugodne Italijane, srpski košarkaši bi u četvrtfinalu igrali protiv boljeg iz meča Francuska – Turska, a predpostavlja se da bi to mogli biti Francuzi. A onda, "orlove“ bi u polufinalu vjerovatno čekala Slovenija kojoj je otvoren put do polufinala, jer prvo igra sa Belgijom, a onda ide na boljeg iz meča Ukrajina – Poljska.

Kada je u pitanju drugi dio kostura tu su Grci prvi favroriti. Prvo ih čeka Češka, a onda bi u četvrtfinalu igrali protiv pobjednika meča Njemačka – Crna Gora. Kada je u pitanju Hrvatska onda je "odabrala“ kostur žrijeba gdje nije Srbije, a daleko od toga da će imati lagan zadatak. Prvo je čeka neugodna Finska, dok bi u četvrtfinalu na megdan Litvaniji ili Španiji. Utakmice osmine finala igraju se u subotu i nedjelju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije