Košarka

"Orlovi" na popravnom

"Orlovi" na popravnom
Foto: FIBA | "Orlovi" na popravnom

Nakon senzacionalnog i šokantnog poraza od Švajcarske (90:92), košarkaška reprezentacija Srbije sutra igra utakmicu 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa domaćinom "balon" turnira, selekcijom Finske.

Biće to popravni za pulene selektora Igora Kokoškova, koji bi eventualnom pobjedom praktički osigurali plasman na Eurobasket 2022. godine.

Kladionica Mozzart za pobjedu Srbije nudi kvotu 1.45, a za pobjedu Finske kvotu 3.05.

Da je u ovoj godine sve nepredvidivo i sve moguće, pokazala je subotnja utakmica u kojoj su Švajcarci ostvarili najveću pobjedu u istoriji savladavši Srbiju. U zemlji košarke teško su se pomirili s porazom od selekcije koja je bila poznata po svemu drugom osim po košarci. Ipak, vremena za analizu nema, jer "orlovi" već u ponedjeljak igraju isto tako važnu utakmicu s Finskom, i s eventualnom pobjedom gotovo sigurno mogu doći na korak do EP, jer bi tada imali bolji međusobni omjer s ovom reprezentacijom, koju su već savladali 80:58. U slučaju eventualnog poraza, Srbija će na Eurobasket tek ako se u februaru revanšira Švajcarskoj.

"Imali smo nekih psiholoških problema koji su nas koštali i u defanzivi i u ofanzivi. Mi smo novi tim i fokusiramo se na naredni meč. Igrali smo sa Finskom nekoliko puta posljednjih godina i dobro su nam poznati. Do sada uopšte nismo govorili o Finskoj i sada se spremamo za njih. Igraće kod kuće, osećaju se udobno ovde. Bez obzira na to što nema navijača, imaju prednost domaćeg terena", rekao je selektor Kokoškov.

Heroj Švajcaraca bio je Dušan Mlađan, koji je u posljednjoj sekundi pogodio za pobjedu nad Srbijom.

"Igrali smo odličnu košarku, najbolju u posljednjih pet godina. Zaslužili smo pobedu, a ovo je velika pobeda, jer je Srbija najbolji tim na svetu. Navikao sam da šutiram u poslednjim sekundama i drago mi je što sam sada uspeo da uradim isto", rekao je Mlađan.

Kao što je poznato iz Grupe E plasman na EP već je osigurala Gruzija, kao jedan od domaćina EP, a pored nje na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta biće mjesta za još dvije reprezentacije. Utakmica između Finske i Srbije igra se večeras sa početkom u 18 sati, a nešto ranije u ovoj grupi sastaće se Švajcarska i Gruzija.

Treba istaći da je u subotu već drugi poraz doživjela Španija, koju je na domaćem terenu šokirao Izrael (87:95). "Furija" je, donekle baš kao i Srbija, zakomplikovala situaciju u grupi, ali sistem takmičenja je takav da će im pobjeda nad slabašnom Rumunijom biti dovoljna za ispunjenje cilja. Važnu pobjedu ostvarila je Slovenija, koja je nadigrala Ukrajinu i tako došla u komotnu situaciju uoči trećeg prozora. Parovi 4. kola (ponedjeljak): Rusija - Italija (15 časova), Švajcarska - Gruzija (15), Izrael - Poljska (16.30), Ukrajina - Austrija (17.10), Estonija - S. Makedonija (19.30), Španija - Rumunija (19.30).

Ostale ponude kladionice Mozzart.bet možete pogledati ovdje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije