Košarka

Orlovi se povlače iz Izbora sportiste Banjaluke

Orlovi se povlače iz Izbora sportiste Banjaluke
Foto: Foto KK Orlovi | Orlovi se povlače iz Izbora sportiste Banjaluke

Košarkaški klub Orlovi saopštio je danas da je na telefonskoj sjednici Upravnog odbora donio odluku da povuče aplikaciju za učestovanje u Izboru sportiste Banjaluke uz riječi "da klub neće da učestvuje u cirkusu u režiji stručne komisije za sport grada Banjaluka".

"S tim u vezi povlačimo aplikaciju kluba i naših igračica te tražimo da se na navedenoj manifestaciji ne spominje ni ime kluba a i naših igračica. U kontektstu prethodnog dok oni tajno glasaju mi javno poručujemo da nećemo da učestvujemo,pošto u nazovi stručnoj komisiji za sport sjede nestručni i pojedinci bez ljudskog, moralnog kredibiliteta ,jer moralan čovjek nikad neće uzeti tuđe i ono što ne zaslužuju. Ovakvu odluku smo donijeli teška srca zbog omalovažavanja naših rezultata posljednjih godina od nazovi stručne komisije za sport i pojedinaca u istoj koji namjerno gaze po našim i uspjesima banjalučkih košarkašica da bi promovisali neke druge koji to ne zaslužuju", navedeno je u saopštenju ispod kojeg je potpisan Luka Lugonja, predsjednik UO KK Orlovi.

Orlovi su prezentovali rezultate ostvarene u 2002. u kojima su naveli da su između ostlaog zauzeli 3. mjesto u regionalnoj WABA ligi, da su osvojili kupove Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, da su vicešampioni BiH i kadetski prvaci BiH.

Osim ovog naveli su i rezultate Ženskog rukometnog kluba Borac (četvrti u pprvenstvu BiH, šesneastina finala EHF Kupa, juniorski i kadetski prvaci BiH i osvajači Kupa RS) a saopštenje su završili riječima "da se ako se pogledaju prethodna dostignuća vidi da se omalovažava i opstruiše njihov uspjeh" što se kako kažu "dogodilo i u predhodnom izboru a sve u cilju da bi se ispunile nerealne ambicije pojedinaca".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije