Košarka

Otkrivena Kobijeva SMS poruka iz helikoptera prije pada

Otkrivena Kobijeva SMS poruka iz helikoptera prije pada
Foto: Ilustracija | Otkrivena Kobijeva SMS poruka iz helikoptera prije pada
N.N.

U ponedeljak je u Stejpls Centru održana "Proslava života", u čast Kobija i Điđi Brajant, a možda najupečatljiviji govor imao je Rob Pelinka.

Dugogodišnji menadžer i Kobijev prijatelj je za govornicom otkrio brojne detalje iz perioda saradnje, ali i posljednje trenutke Kobijevog leta, jer je dobio SMS poruku u trenucima prije kobnog helikopterskog pada.

Aktuelni generalni menadžer Lejkersa je u posljednjih 20 godina sarađivao sa Kobijem, opisao je i šta je od njega Brajant zatražio 26. januara.

"Bio sam na jutarnjoj misi na dan kada je Kobi preminuo, moj mobilni telefon je bio duboko u džepu i osjetio sam da je zavibrirao kada je stigao SMS. Prvo sam htio da ignorišem jer sam bio u crkvi, ali sam dobio potrebu da pogledam poruku i vidio sam da je Kobijeva. Nije to bilo ništa čudno jer smo se zadnjih 20 godina čuli skoro svaki dan, jer to najbolji prijatelji rade", rekao je Pelinka, prije prelaska na detalje.

"Vidio sam da me Kobi pitao znam li nekog menadžera u bejzbolu koji bi mogao pomoći kćerki njegovog prijatelja. Odgovorio sam mu da sam vidio jednog na nedavno odigranoj utakmici Lejkersa. Kobi je rekao kako kćerka želi da zaradi školarinu i nabrajao je komplimente o njenoj radnoj etici i volji za pobjeđivanjem. Odgovorio sam mu da ću sprovesti njegov plan u djelo. Nekoliko minuta kasnije, Kobijeva duša sa sedam ostalih otišla je u nebo. Djevojka kojoj je htio da pomogne je bila kći Džona Altobellija, trenera bejzbola koji je takođe bio u helikopteru sa svojom kćerkom. Slao mi je poruku iz helikoptera, a njegovo posljednje djelo je bilo herojsko. Htio je da iskoristi svoj uticaj kako bi oblikovao budućnost te mlade djevojke", pričao je Pelinka.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije