Košarka

Ovo je 10 najvećih ugovora u istoriji NBA, Jokić prvi

Ovo je 10 najvećih ugovora u istoriji NBA, Jokić prvi
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Ovo je 10 najvećih ugovora u istoriji NBA, Jokić prvi

BEOGRAD - Produžetkom saradnje sa Denverom na još pet godina srpski košarkaš Nikola Jokić potpisao je najveći ugovor u istoriji NBA košarke, vrijedan 264 miliona dolara.

Lista asova koji se nalaze iza Somborca na spisku najskupljih košarkasa svih vremena u Americi je impresivna.

Na drugom mjestu je, pomalo iznenađujuće Bredli Bil.

Bek Vašingtona je, poput Jokića, produžio ugovor sa timom iz prestonice SAD na još pet godina tokom kojih će mu pripasti 251 milion dolara.

Slijedi Janis Adetokumbo, koji je prije godinu dana potpisao petogodišnji ugovor sa Milvokijem vrijedan 228 miliona dolara.

Najkorisniji pojedinac ovosezonskog NBA finala i šampion sa Golden Stejtom, Stef Kari, zauzima 4. i 10. poziciju najvećih ugovora u istoriji NBA lige.

Kari je prošle godine stavio paraf na četvorogodisnji ugovor vrijedan 215,353,364 dolara.

Prije pet godina ubojiti trojkaš je sa Golden Stejtom potpisao petogodišnji ugovor "težak" 201 milion dolara i postao prvi košarkaš u istoriji koji je probio granicu od 200 miliona dolara za ugovor.

Petu poziciju dijele Slovenac Luka Dončić i Amerikanac Tre Jang.

Zvijezda Dalasa prošle godine dobila je 215,159,700 dolara, neznatno manje od Stefa Karija, a identičnu sumu Atlanta je dala Jangu.

Na sedmom mjestu je Devin Buker iz Finiksa (213,6), osmu poziciju zauzima Rasel Vestbruk iz LA Lejkersa (206,7), dok je deveti centar Jute Rudi Gober sa ugovorom od 205 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije