Košarka

Partizan dobija dokumentarac o najuspješnijoj sezoni

Partizan dobija dokumentarac o najuspješnijoj sezoni
Foto: ilustracija | Partizan dobija dokumentarac o najuspješnijoj sezoni

Sezona 2009/10, jedna od najuspješnijih u istoriji Košarkaškog kluba Partizan, biće ovjekovječena dokumentarnim filmom.

"O sezoni 2009/10 je u proteklih 10 godina ispričano mnogo, ali sa ove vremenske distance, biće zanimljivo vidjeti kompletnu sliku. Koliko je jaka ljubav prema klubu, koliko snaga volje može doneti i koliko ova priča može da inspiriše nove generacije, saznaćete uskoro na kanalima Arene Sport u filmu koji stvara Videostroj produkcija", navedeno je na sajtu “crno-bijelih”.

Te sezone Partizan je došao do triple krune i poslije 12 godina ponovo stigao do fajnal fora Evrolige u Parizu, predvođen trenerom Duškom Vujoševićem.

"Posle gomile sportskih događaja koje smo ispratili, nekako se prirodno nametnula ideja da se ovim dokumentarcem oda počast jednoj od najuspešnijih sezona, najtrofejnijeg košarkaškog kluba u našoj zemlji. Želja nam je bila da ukažemo na sezonu 2010 i sve ono što se dogadalo a što ce ostati kao deo sportske istorije kako Partizana, tako i srpskog sporta generalno", istakao je Miloš Ratković, izvršni producent Videostroja.

Kako se ističe, brojni sagovornici, bivši i aktuelni članovi KK Partizan, prisjetili su se događaja koji su stali u samo jednu sezonu, a po broju i značaju, izgledaju kao čitava jedna epoha.

"Oživite sjećanja na turneju po Americi, pobjede protiv Barselone, Makabija, Cibone, poraze u Parizu, čuveno ‘I kada ne budeš prvi ti’ poslije Panatinaikosa, ‘3 na 3’ u Vršcu i trojku Miše Tumbasa za kraj nezaboravne sezone. Srećom, samo jedne od mnogih sezona za ponos u bogatoj istoriji KK Partizan", zaključuje se u saopštenju Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije