Košarka

Partizan ima meč-loptu u Ljubljani

Partizan ima meč-loptu u Ljubljani
Foto: Twitter / Printscreen | Partizan ima meč-loptu u Ljubljani

Košarkaši Partizana savladali su u Beogradu ekipu Cedevita Olimpije rezultatom 85:70 (18:8, 24:18, 18:16, 25:28) u prvom meču polufinalne serije ABA lige, te samim tim dobili šansu za meč-loptu u glavnom gradu Slovenije.

Gosti iz Ljubljane bolje su otvorili susret, te prvi stigli do vođstva, ali je već sredinom prve četvrtine posebno raspoloženi Džejms Naneli uspio da pokrene svoju ekipu sa osam poena u prvih 10 minuta.

Uz pomoć Amerikanca, Partizan je lako uspio da stigne do dvocifrene prednosti na kraju prve dionice, a sličnim ritmom "Crno-bijeli" nastavili su i u drugoj četvrtini.

Ono što je predstavljalo mali problem za ekipu Željka Obradovića jeste odbrana reketa gdje su gosti najčešće i stizali do poena.

Razliku u prvom poluvremenu pravili su sjajni Naneli sa 16 poena i odlična organizacija odbrane uz pomoć koje su gostima u prvih 20 minuta dopustili svega 26 poena.

Partizan je uz malo muke uspio da održava veliku razliku u trećoj četvrtini, "probudio" se i Egzum, dok su Cedevita Olimpiju u igri držali Dragić i Ferel svojim trojkama.

Nije to bilo ni izbliza dovoljno da se gosti približe Partizanu i meč eventualno uvedu u neizvjesnu završnicu, pa je ekipa Željka Obradovića sasvim zasluženo stigla do prednosti u seriji.

Priliku da zaigra dobio je i supertalentovani 16-godišnji Savo Drezgić koji je uspio da postigne dva poena sa slobodnog bacanja.

Džejms Naneli postigao je 18 poena, Jam Madar je dodao 13, Egzum je postigao 11, a Trifunović 10.

U redovima Cedevita Olimpije, Ferel je dao 13 poena, Marković 12, a Dragić 11.

Druga utakmica u Ljubljani na programu je 30. maja od 18.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije