Košarka

Partizan kreće po novog centra

Partizan kreće po novog centra
Foto: Facebook/ Basquete Brasil - CBB | Partizan kreće po novog centra

Napominjali su u Partizanu da nisu kompletirali sastav za predstojeću sezonu. Centarsku liniju "crno-beli" bi mogli da nadograde sa jednim od najboljih igrača na nedavno završenom Mundobasketu.

Nevjerovatno je kako je Bruno Kaboklo promakao evroligaškim timovima. To možda govori i o načinu rada većine evroligaša, koji ekipe pojačavaju uglavnom provjerenim inostranim igračima. Rijetko ko je spreman da preuzme rizik i bude dovoljno samopouzdan da vjeruje u sopstvene procjene.

Makabi je prvi pokazao zainteresovanost da dovede kvalitetnog centra iz Brazila sa određenim NBA iskustvom u dresovima Toronta, Sakramenta, Memfisa i  Hjustona, a u red je nedavno stao i Partizan.

Ziantersovanost bogatijih klubova, evroligaša, stigla je i do Kabokla, koji je odlučio da bojkotom pokuša da dobije raskid saradnje sa Venecijom.

Naime, prema pisanju italijanskih medija, 28-godišnji centar se nije pojavio na treninzima Venecije, već je sa Makabi Rananom odlučio da otputuje na američku turneju, a sve u cilju da se u što boljem svjetlu predstavi NBA skautima i trenerima.

Centar brazilske reprezentacije je odigrao kompletan Mundobasket na izuzetno visokom nivou. Prosječno je bilježio 16,4 poena uz 9,8 skokova. Bio je, skoro, na dabl-dabl učinku.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije