Košarka

Partizan "potopio" Mornar

Partizan "potopio" Mornar
Foto: ABA/Igokea | Partizan "potopio" Mornar

Košarkaši Partizana savladali su Mornar iz Bara u četvrtfinalu ABA Superkupa rezultatom 91:77 (22:18, 25:26, 20:19, 24:14).

Partizan se revanširao Mornaru za poraz u prošlogodišnjem izdanju Superkupa, ali i za poraza u oba meča prošlosezonskog izdanja ABA lige.

Crno-bijeli su se plasirali u polufinale takmčenja u kojem se sastaju sa boljim iz duela između Budućnosti i Igokee, domaćina turnira.

Od samog starta meča vidjelo se da će se meč igrati u brzom ritmu, jer se "letjelo" an obe strane a odbrane nisu bile prioritet.

Partizan je dobro otvorio meč, a raspucani su bili australijsko pojačanje Džok Lendejl i Đorđe Gagić, dok je Mornar držao u životu Kadin Kerington koji je već na kraju prve deonice meča imao četiri postignute trojke i postigao maltene sve poene svoje ekipe u tom dijelu igre. U tim trenucima meča najbolji akter bio je, uz Keringtona, Džok Lendejl.

Do kraja prvog poluvremena Barani su zaigrali mnogo bolje, i više nisu tražili toliko Keringtona u napadu. Partizanu je imao dosta propusta u odbrani, a Mornar je uspio da podigne nivo igre i da razigra još neke igrače, te dođe u sam egal.

Drugo poluvreme počelo je jako sporo, sa dosta faulova i bez puno poena. Partizan je u jednom trenutku "zategao" odbranu i od tad nije puštao Mornar da pronađe svoj prepoznatljivi ritam.

Meč je odlikovalo dosta izgubljenih lopti Mornara na koje ih je Partizan natjerao, a u napadu je jednostavno dominirao Đorđe Gagić koji je odigrao jedan do svojih najboljih mečeva u crno-bijelom dresu.

Partizan u četvrtoj deonici duela prosto "letio" po terenu, a opet je među boljima bio Gagić. Ipak, dobra odbrana koja je terala protivnike na grešku, ali i pogođeni šutevi i trojke Nikolića, Pejdža, pa čak i Gavrilovića, odlijepile su vicešamiona Srbije na veliku dvocifrenu prednost.

Ekipa Nenada Čanka imala je +16 na nekih pet minuta do kraja utakmice, a crnogorski predstavnik je vidio da nema šta više da traži, te se samo čekalo da se vidi konačni rezultat.

Već pomenuti Gagić bio je najbolji igrač utakmice sa 23 poena i šest skokova, Vanja Marinković upisao je 16, a poen manje Lendejl. Odliču ol-araund partiju imao je Zagorac, koji je utakmicu završio sa devet poena, šest skokova, isto toliko uspješnih dodavanja i četiri ukradene lopte.

U Mornaru ubjedljivo najbolji bio je Kadin Kerington sa 20 poena (4/6 za tri), dok je Lukoviću za malo izmakao dabl-dabl (12 poena, devet skokova). Nemanja Vranješ meč je završio sa 11 postignutih poena.

Crno-bijeli su zabilježili važnu pobjedu, poslije nekoliko katastrofalnih pripremnih utakmica, ali i osvetu Mornaru za poraze u prošloj sezoni

Mečevi polufinala igraju se u subotu.

(b92)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije