Košarka

Partizan potvrdio prvo mjesto

Partizan potvrdio prvo mjesto
Foto: ABA League | Partizan potvrdio prvo mjesto

Partizan je u "Štark arena" savladao Megu i tako poslije poraza Budućnosti od Cedevita Olimpije i definitivno "ovjerio" prednost domaćeg terena u plej-ofu - 102:88 (24:22, 19:20, 32:24, 27:22).

Puleni Andree Trinkijerija su tako i definitivno ispunili cilj u ligaškom dijelu, dok Megu čeka borba za opstanak i okršaj s Mornarom, koji se bori za doigravanje, u posljednjem kolu.

Najbolji u redovima "crno-bijelih" bili su Nemanja Gordić, Brajan Angola i Markus Pejdž sa po 16 poena. Kod gostiju je Kendrik Peri dao 21, a Marko Simonović 17 poena.

"Crno-bijeli" su bolje započeli meč, Pejdž, Gordić i Trifunović su pogodili trojke i donijeli svom timu "+9" (21:12). Nije Mega istakla bijelu zastavicu, Simonović i Ašćerić su imali spreman odgovor i vratili su neizvjesnost (24:22).

Slična priča viđena je i u drugom kvartalu gdje je Makadu imao dobru rolu za vođstvo od šest poena (38:32), da bi Simonović i Cerovina uzvratili i donijeli gostima prednost serijom 7:0 (38:39). Ipak, Mozli se postarao da Partizan na pauzu ode s prednošću (43:42).

Borila se Mega sve do sredine treće dionice. Držali su se na samo tri poena zaostatka (58:55), tada su Gordić i Pejdž preuzeli stvar u svoje ruke. Pokrenuli su seriju 11:3 i stekli dvocifrenu prednost (69:58).

Mega je u nekoliko navrata spuštala minus na pet poena (81:76), ali je to bilo sve što su uspjeli. Trinkijerijevi izabranici nisu ispustili stečenu prednost i došli su do 17. trijumfa u regionalnom takmičenju.

(Novosti.rs)

Rezultati by SofaScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije